Dinsdagavond een volledig doordeweeks programma.

Waar Batavia een lastige wedstrijd in Horst kende, maar toch 1-3 won, moest asv Dronten het vanavond opnemen tegen het stugge vv Lunteren, die het met name de ploegen bovenin al regelmatig zeer lastig maakte dit seizoen.

Dat zouden ze vanavond bij asv Dronten opnieuw doen. 


asv Dronten startte deze doordeweekse avond met de volgende 11 namen:

Bindenga, Breemhaar, Diepstraten, Kroes, van der Vlag, Timmer, Schols, Telgen, Breukelman, Brouwer en Leichtenberg


Op de bank vanavond:

Tolhuijsen, van der Meer, Meulens, de Boer, Verburg, Stenekes en Woertink. 


De geschiedenis van afgelopen zaterdag herhaalde zich in het eerste kwartier van de wedstrijd. asv Dronten had de bal, op een overigens slecht bespeelbaar veld, probeerde te zoeken naar ruimte in de verdediging van Lunteren, maar de stugge Luntenaren gaven weinig ruimte weg.


De hitte was dit keer niet het probleem, maar asv Dronten kwam maar moeizaam op gang. 

Ondanks dat asv Dronten wel wilde, lukte het niet daadwerkelijk iets te forceren en leken de Luntenaren tevreden met de gang van zaken. 


Ook in het tweede kwartier weinig momenten van opwinding, tot de 27e minuut. Het was als zo vaak Yordi Schols, die asv Dronten over het dode punt heen hielp. Hij vond een gaatje in de verdediging en had daarna de rust om de bal langs de keeper van vv Lunteren te schieten. De ban gebroken: 0-1!


In de 30e en 31 minuut probeerde asv Dronten gelijk door te drukken. Eerst was het Yanick Leichtenberg, die weer in de basis mocht starten, die goed doorzette, de bal voorgaf, maar Kevin van der Vlag schoot te gehaast en recht op de keeper af. 

Daarna opnieuw van der Vlag, die op aangeven van Schols een volgende kans kreeg, maar overschoot.  

Een paar minuten later leek asv Dronten het helemaal een stuk makkelijker te gaan krijgen, want Martijn Timmer brak door de verdediging en werd neergehaald, maar de verdediger van Lunteren kwam er goed vanaf met geel. De vrije trap werd door Yordi Schols net naast geschoten. 


Met nog 5 minuten te gaan in de eerste helft leek asv Dronten alles onder controle te hebben, ondanks dat het al op een 2 of 3-0 voorsprong had mogen staan, maar vlak voor rust gebeurde het ongelooflijke.

De bal werd door de spits van Lunteren ongelukkig tegen de hand van aanvoerder Breemhaar geschoten en de scheidsrechter twijfelde niet en legde de bal op de stip: tot nu toe 0 kansen voor Lunteren, maar de benutte penalty zorgde wel voor een 1-1 ruststand. 


Na rust was het gelijk Kevin van der Vlag die van zich liet spreken. Maar waar hij eerdere kansen niet tegen het net kreeg, lukte dat begin tweede helft ook niet. Een goede mogelijkheid op de rand van de 16 werd door de spits net naast geschoten. 

Na 10 minuten was het asv Dronten dat mee leek te gaan in het toch vrij doelloze spel van de tegenstander en oogde met name de opbouw erg rommelig. 


De wedstrijd kabbelde voort en in de 68e minuut had trainer Posthuma genoeg gezien. Fris bloed. Jodi de Boer en Jeroen van der Meer kwamen in het veld voor Breukelman en van der Vlag. 

In de 72e minuut een enorme kegel van Rèmon Kroes, maar van 20 meter knalde zijn schot uiteen op de paal. 


En terwijl de scheidsrechter de draad een beetje kwijt raakte en warrig begon te fluiten, was het opnieuw Rèmon Kroes, die geen geluk kende. Een toegekende vrije trap werd door hem op goal geschoten en via de hand van de keeper raakte de bal opnieuw de paal. 
Maar ook Lunteren deed nog van spreken, met nog 10 minuten te spelen schoten zij een goed genomen vrije trap net over het doel van keeper Bindenga. Er gebeurde ineens van alles en in plaats van jagen naar de winnende goal, moest asv Dronten ook af en toe even billenknijpen. 


In de 84e minuut leek asv Dronten gered te worden. Yanick Leichtenberg kwam de 16 in, werd onderuit gehaald en waar iedereen dacht aan een penalty, woof de scheidsrechter de situatie weg en gaf aan door te spelen. De tijd begon te dringen!


In de 88e minuut nog een laatste poging vanaf de bank om wat te forceren. Rihairo Meulens mocht Niek Telgen nog komen vervangen. Zou dit nog wat uithalen?


Het antwoord was: JA! We lezen inmiddels de 93e minuut, in de dying seconds van de wedstrijd kopte Florijn Diepstraten de 1-2 binnen! Een ongelooflijke escape in Lunteren. Na een slechte wedstrijd op een zeer slecht veld lukt het asv Dronten toch om te winnen. Dat scheelt een trieste busrit terug en vooral de 3 punten voorsprong op Batavia blijven staan!


Aanstaande zaterdag dan de kraker, waar nu nog meer op het spel staat, dan alleen de derby op zich. 

Batavia ’90 – asv Dronten. Twee teams, 3 punten verschil. 

Aanvang: 15:00 uur 


AvL