avsDronten1 - Dinxperlo1 | foto door Hans Vermaak

asv Dronten mocht vanmiddag onderdeel zijn van de allereerste officiële competitiewedstrijd van FC Dinxperlo. De club ontstond uit een fusie afgelopen zomer en startte haar loopbaan als de FC in Dronten.

Al vrij snel werd duidelijk, dat asv Dronten weinig te vrezen leek te hebben van de club uit het Oosten. asv Dronten was heer en meester en creëerde enkele 100% kansen! Toch stond het vizier niet op scherp, want aarzelen, niet overtuigend inschieten, verkeerde keuzes maken in de eindpass, stonden de 1-0 constant in de weg. Het leek er op, dat een penalty redding ging brengen, maar waar iedereen, inclusief Dinxperlo rekende op een fluitje, liet de scheidsrechter de situatie doorgaan en gaf asv Dronten niet waar het recht op had.

asv Dronten bleef richting de pauze drukken op vijandelijk doel, maar wist niet te scoren.

In de rust werd Jodi de Boer ingebracht om meer dreiging richting goal te creëren, maar het was Dinxperlo, dat geheel tegen de verhouding in met een zondagsschot de leiding nam. 0-1!
Zo werd de klus nog groter voor asv Dronten, maar de hoop werd niet opgegeven. Jodi de Boer bleek te doen waar hij voor was ingebracht, hij rondde een aanval keurig af: 1-1, maar hierbij leek het te stokken. asv Dronten raakte wat geïrriteerd, werd slordig en onrustig en de wedstrijd leek af te stevenen op een gelijkspel.

Net nadat Kelson Raven, die sinds zijn komst naar het middenveld, uitstekend spel laat zien, uitgeroepen was tot ‘man of the match,’ liet hij zien dat dit terecht was. Een hoge bal werd door hem goed afgeschermd en met de rug naar de goal, wist hij de bal toch nog langs de keeper te krijgen. Dit alles gebeurde in de 95e minuut.
De grensrechter van de FC Dinxperlo meende een overtreding te hebben gezien en bleef met de vlag omhoog staan. Menig supporter had een lichte handberoering gezien, maar de scheidsrechter was resoluut en wilde van dit alles niets weten. Hij kende de goal toe, liep naar de middenstip, liet de gasten nog aftrappen en floot af!

De rapen bij FC Dinxperlo waren logischerwijs gaar! asv Dronten was de gelukkige deze middag!
Uiteindelijk mag gezegd, dat de overwinning meer dan verdiend was, ondanks dat asv Dronten vergat zichzelf de eerste helft te belonen.

Volgende week reist asv Dronten af naar Renswoude, dat nipt verloor van het sterke Batavia ’90. Ondanks een 0-1 voorsprong trokken zij gisteren met 2-1 aan het kortste eind. We hopen dat asv Dronten de overwinning van deze week een vervolg kan gaan geven tegen Renswoude!