asv Dronten kende een lastige middag tegen OWIOS uit Oldebroek. De uitslag doet anders vermoeden, maar OWIOS klapte er op en asv Dronten had moeite om in haar spel te komen. 

 

asv Dronten trapte af met  de volgende 11 spelers:
Bindenga, Breemhaar, Diepstraten, Kroes, Maljaars, Meulens, de Boer, Schols, Telgen, Stenekes en Leichtenberg. 

 

Op de bank:
van der Meer, van der Vlag, Brouwers, Woertink, Breukelman en Verburg. 

asv Dronten werd geconfronteerd met een hardwerkende ploeg, die van plan was vooral in de duels te komen. Dronten had hier moeite mee en kon maar moeilijk een weg door de Oldebroekse defensie vinden.

Het duurde 10 minuten voordat het eerste schot op vijandelijk doel gelost werd. Jodi de Boer kreeg de bal aan de rechterkant en met een diagonaal schot testte hij de doelman. Maar deze stond paraat. 

De corner die volgde werd door Rik Breemhaar overgekopt

Rik Breemhaar komt net niet aan de bal

Ook Owios deelde een speldenprikje uit met een schot, die maar net naast ging. 

Na 20 minuten kwam er een einde aan de wedstrijd van Jodi de Boer, hij moest zich geblesseerd laten vervangen door Dinand Woertink. 

asv Dronten had de bal , maar wist niet door te drukken. Er werd maar nauwelijks iets gecreëerd, wat leidde tot gemor bij het in grote getalen opgekomen publiek. Ze werden vanmiddag helaas maar weinig verwend. 

Op het half uur twee blessuregevallen tegelijk. Niek Telgen en Rihairo Meulens moesten beiden verzorgd worden, maar konden gelukkig wel door. 

Na het oponthoud was het Niek Telgen die geel kreeg en niet veel later lag ook Yanick Leichtenberg op de grond. OWIOS leverde enorm veel strijd, wat af en toe ten koste van een speler van asv Dronten ging, maar gelukkig kon ook hij verder. 

Yordi Schols ziet zijn bal net naast gaan

Terwijl een heel aantal supporters de kantine al opzochten, kwam asv Dronten op slag van rust toch op voorsprong. Yordi Schols draaide een vrije trap het strafschopgebied in, de belandde voor de voeten van Rik Breemhaar, die de bal tegen de lat tikte en in de scrimmage daarna was Leichtenberg het meest attent, hij kopte de bal tegen de touwen. 1-0! Een zwaarbevochten, maar bevrijdende voorsprong. 

man van de wedstrijd Rihairo Meulens omspeelt zijn tegenstander

In de tweede helft een iets beter spelend asv Dronten. OWIOS kwam er eigenlijk niet meer aan te pas en kon slechts tegenhouden. Het wachten was op de 2-0. 
Na een goede voorzet van Sean Stenekes leek deze er ook te komen, maar in plaats van te koppen, probeerde Yordi Schols de bal kunstig binnen te werken, wat mislukte. Het was duidelijk niet de middag van Schols. En dat benadrukte hij nog eens extra, nadat Rihario Meulens onderuit werd gehaald in het strafschopgebied. 

asv Dronten kreeg, ondanks onbegrijpelijke en onterechte protesten, een penalty, die door Schols veel te zacht werd ingeschoten en zo een prooi was voor de keeper. 

Hij troostte zich met de woorden van Woertink: ‘je kan niet altijd 6 gooien.’

OWIOS doelman redt de te zacht ingeschoten strafschop

Inmiddels was Batavia ’90 ondanks een 1-0 achterstand op een 5-1 voorsprong gekomen, dus was het voor asv Dronten zaak de wedstrijd over de streep te trekken. 
Na de gemiste penalty legde Schols al zijn frustratie in een kiezelhard schot, maar helaas voor hem spatte de bal uiteen op de lat. 

Nog meer frustratie was er waar te nemen voor de dug-out van Dronten, na wat geschreeuw over en weer, duwde één van de leden van de staf van asv Dronten een speler van OWIOS in de rug, waarop de scheidsrechter hem de rode kaart toonde. 

Yanick Leichtenberg ziet zijn bal gestopt worden

asv Dronten had dit moment misschien wel nodig, want niet lang hierna een combinatie over rechts van Schols, naar Meulens, die de bal vervolgens klaarlegde op 12 meter van de goal. En waar het van 11 meter niet lukte, scoorde Schols nu wel vanaf 12 meter. Eindelijk…..de 2-0! klus geklaard!

 

Van der Vlag mocht ‘man de wedstrijd’ Meulens nog komen vervangen in de 80e minuut en nadat Woertink vrijstaand voor de keeper nog miste, was het van der Vlag, die uiterst subtiel en attent reageerde op een schot op de lat van Schols. Hij tikte de bal langs de keeper van OWIOS en zo werd de wedstrijd volledig in het slot gegooid. 

Yordi Schols tikt de bal over de doelman tegen de lat en...
ziet Kevin van der Vlag de 3-0 maken

van der Meer en Breukelman vervingen Kroes en Schols en niet lang daarna floot scheidsrechter Soeter voor het einde van de wedstrijd. Een overwinning die maar moeizaam tot stand kwam, maar uiteindelijk wel verdiend was. 


asv Dronten kan zich opmaken voor de laatste twee wedstrijden op weg naar het kampioenschap. Startend volgende week uit bij OVC ’85 en daarna op 4 juni de thuiswedstrijd tegen vv Renswoude. 

AvL

Dinand Woertink fel op de huid gezeten
alle aandacht voor de voorzet
Niek Telgen in fel duel met zijn tegenstander