Aanstaande zaterdag ontvangt asv Dronten de Bataven uit Gendt. 

De club ontleent haar bestaan aan de oprichting in 1932, maar pas na de Tweede Wereldoorlog ontstond de naam de Bataven. Om precies te zijn in 1947.

De club was jarenlang een graag geziene gast in de Hoofdklasse (huidige 4e divisie) maar speelt nu al wat jaren in de eerste klasse. Ook Bataven is één van de clubs, die eind vorig seizoen, de 4e divisie kon ruiken, maar AFC ’34 bleek een maatje te groot. Ondanks het feit dat de Bataven het hele vorig seizoen bovenin meedraaiden in de 1e klasse, konden ze dit niet bekronen met promotie. 


De van origine zondagclub, werd tweede in de bekerpoule en bekerde dus verder. 

In de competitie startte het tegen SDC Putten met een 0-3 nederlaag, thuis in Gendt. Afgelopen zondag speelde het tegen WSV uit Apeldoorn en behaalde het een nipte 1-2 overwinning. 

Daarmee staat de ploeg nu 7e. 


asv Dronten staat 2 plaatsten lager. De Drontenaren baalden van de late gelijkmaker in de eerste wedstrijd van het seizoen tegen RKHVV. Een week later waren ze zelf de gelukkige met een doelpunt in de 93e minuut van Willem Jelle Bos, uit bij Putten, waardoor er een punt mee werd genomen naar Dronten. 

Met enkele zieke spelers, en aanvoerder Schols, die geblesseerd toe moest kijken, mocht dit een knappe prestatie genoemd worden. 


Zaterdag hoopt asv Dronten dan eindelijk de eerste driepunter te pakken. En dat moet thuis gebeuren op het burgemeester Dekker Sportpark in Dronten. 

Hopelijk hebben de vele positie -en partijspelen op de training afgelopen week het juiste effect op de gretige en hongerige ploeg van Posthuma en zijn staf. 

De weersvoorspelling belooft vooralsnog kans op lichte zonneschijn, dus schroom niet, en kom ons vlaggenschip zaterdag aanmoedigen!


De wedstrijd vangt om 14:30 uur aan.


AvL