Na de domper van de late 1-1 vorige week moest asv Dronten het zaterdag opnemen tegen titelkandidaat SDC Putten, de ploeg van onze oud aanvoerder Vincent ter Burg. Los van de domper van de 1-1 kende asv Dronten nog meer tegenslag. Yordi Schols bleek niet fit, en ook Siebelink en Bindenga moesten ziek afhaken. 

 

Daardoor startte Posthuma met de volgende 11 namen:

Verburg, Raven, Diepstraten, Telgen, Kroes, Leichtenberg, Meulens, de Graaf, Timmer, Breukelman en de Brons.

 

Op de bank:

van Velthoven, Bos, van der Stoel, Bosch, de Boer en Brouwer.

asv Dronten kende een moeizame start en dat kwam vooral door het feit, dat SDC Putten een goed team is, dat elkaar makkelijk vindt en het balletje prima liet rondgaan. De eerste kans was dan ook niet verrassend voor Putten: uit een corner kreeg men een schotkans, maar deze werd uitstekend geblokt. 

Ook asv Dronten kreeg een kans in de persoon van Meulens, maar de keeper keerde de inzet. 

 

Na een kwartier was het Vincent ter Burg, die het probeerde, maar ook zijn schot belandde niet tussen de palen. 

De wedstrijd ging verder, waarbij SDC Putten de bal had, maar asv Dronten de zaken verdedigend prima op orde had en eigenlijk niet in de problemen kwam. 

De meest gevaarlijke kansen waren eigenlijk voor Dronten en een moment in de 16, had asv Dronten misschien een penalty op moeten leveren, maar de scheidsrechter wuifde dit weg. 

Na een grote kans voor Putten, die door Verburg uitstekend gered werd, was het toch de thuisploeg, dat de leiding leek te gaan nemen. Saber Charif werd neergelegd in de 16, en de scheidsrechter  wees naar de stip. 

En of er toch enige Drontense gevoelens naar boven kwamen of dat het de spanning was, maar Vincent ter Burg had clementie met zijn oude club en schoot de bal naast de goal. 

Ruststand 0-0

 

Na rust zette coach Posthuma de boel om en verving hij Breukelman voor Willem Jelle Bos. 

Na een goeie kopbal door de uitstekend spelende Meulens, was het toch SDC Putten dat aandrong en na een uur spelen kregen de Puttenaren een vrije trap. Via Verburg en de paal kaatste de bal terug het veld in, maar Saber Charif was scherp en schoot de bal uit de rebound tegen de touwen: 1-0 en dat was gezien het spelbeeld niet geheel onverdiend. 

Hierop besloot Posthuma het strijdplan volledig om te gooien en speelde het verder met 3 man achterop en vier aanvallers in de voorhoede. 

Brouwer had in de rust Diepstraten al vervangen en nu was het Leichtenberg die naar de kant ging en van der Stoel die de aanval kwam versterken. 

asv Dronten zette nu serieus aan en het wedstrijdbeeld kantelde. Nu was het SDC Putten dat probeerde in de omschakeling gevaarlijk te worden. Dat lukte af en toe, maar het was vooral Dronten dat de mogelijkheden nu kreeg en meer en meer druk zette op de 16 van Putten. Een kwartier voor tijd was het alle remmen los van Drontense zijde. 

Posthuma haalde middenvelders Telgen en Timmer naar de kant en bracht aanvallers Bosch en de Boer in de ploeg. 

In de 80e minuut resulteerde dat in een geweldige kans voor Meulens, maar keeper Velanas van Putten redde formidabel. 

De tijd begon te dringen, en druk op Puttens doel nam groteske vormen aan. Toch was het 5 minuten voor tijd van Duinen van Putten, die een schot afvuurde op de goal van Verburg, maar deze ging hoog over.

Waar Putten net als Dronten vorige week, dacht de overwinning over de streep te trekken, was het in blessuretijd een corner van Dronten, die sportpark de Putter Eng in rouw deed dompelen. 

De corner werd door Meulens op goal gekopt, deze leek te weinig kracht te hebben, maar Willem Jelle Bos stond perfect opgesteld en verlengde de bal tot goal: 1-1! En alles wat Dronten was ging volledig uit zijn dak!

asv Dronten had het bij tijd en wijle lastig tegen titelkandidaat Putten, maar speelde compact en liet zien, dat het ook alle schroom van zich  af kan gooien en als het nodig is, een uitstekende tegenstander als Putten de wil op kan leggen en volledig terug kan dringen, met gelukkig een uiteindelijk verdiende gelijkmaker als gevolg.

 

Volgende week wacht weer een kluif, dan komen de Bataven in Dronten op bezoek.

 

AvL