asv Dronten speelde zaterdagmiddag op een zonovergoten sportpark in Dronten tegen FC Horst. De eerste wedstrijd in een reeks van drie deze week. Al doet de uitslag anders vermoeden, asv Dronten kwam laat op gang en had moeite in de wedstrijd te komen deze middag. 


asv Dronten startte met de volgende 11 namen:
Bindenga, Breemhaar, Diepstraten, Kroes, van der Vlag, Timmer, Siebelink, Schols, Breukelman, Brouwer en Woertink.


Op de bank: van Velthoven, van der Meer, Leichtenberg, de Boer, Telgen en Stenekes.


Het weer leek verlammend te werken op beide ploegen, want de wedstrijd deze middag kwam maar heel moeizaam op gang. Het spel was traag, FC Horst was niet bij machte druk te zetten en asv Dronten vond maar moeilijk de ruimte. Het duurde tot de 10e minuut voordat er voor het eerst gevaar werd gesticht door Dronten. Nadat Rik Breemhaar met een kopballetje uit een voorzet van Yordi Schols naast had gekopt, was het Schols die na een prachtige pass van Breukelman uit kon halen maar de keeper bracht prima redding. 


Breukelman, die eindelijk weer eens een basisplaats had, speelde vanmiddag uitstekend en liet wederom zien klaar te zijn om wekelijks in de basis te starten.


asv Dronten probeerde het wel, maar kwam niet echt los. In de 20e minuut een voorzet van Nick Siebelink, die door de keeper niet goed werd verwerkt en door Breemhaar binnengetikt leek te worden, maar de bal werd van de lijn gekopt.  asv Dronten zocht vooral Schols, maar deze werd door de spelers van FC Horst goed in de gaten gehouden, met soms 3 of 4 man probeerden ze hem met overtredingen uit zijn spel te halen en dat lukte aardig. 


Nadat in de 37e minuut Schols er toch door was gekomen en de keeper dwong de bal met één hand te redden, was het in 39e minuut het startsein voor een heet laatste kwartiertje. 

Eerst kwam Woertink langs zijn man op rechts en leverde een prima voorzet af, die door de hardwerkende Martijn Timmer werd binnengetikt: 1-0! Maar nog geen 3 minuten later was het al weer gelijk. Voor het eerst sinds 15 maart kreeg keeper Bindenga weer een tegengoal te verwerken, een ongelooflijke prestatie!

Na een waarschuwingsschot in de 41e minuut, was het in de 42e minuut wel raak, een identieke situatie als bij de Dronter goal. Voorzet van rechts en binnengetikt: 1-1.


Maar asv Dronten liet het hier niet bij zitten en vlak voor rust was het goudhaantje Schols, die op zijn bekende wijze naar binnen kapte en raak schoot. Aan deze actie ging een even subtiele als sublieme pass van Breukelman vooraf. 


Rust 2-1


Het hete kwartierje voor rust zorgde na rust niet voor een spetterend vervolg. asv Dronten en FC Horst lieten de wedstrijd voort kabbelen en leken het wel prima te vinden. Trainer Posthuma vond dit niet en na het 20 minuten te hebben aangezien zorgde hij voor nieuw bloed: de Boer en Leichtenberg kwamen in het veld voor van der Vlag en Woertink. 


10 minuten later sorteerde dit effect. Yordi Schols bediende Yanick Leichtenberg, die rustig en beheerst zijn tegenstander uitkapte, zo de tijd kreeg om een hoek uit te kiezen en onhoudbaar binnen te schieten. Een knappe actie en 3-1, wedstrijd gespeeld. 
In de 78e minuut mocht Jeroen van der Meer opnieuw invallen, hij kwam voor Yordi Schols, die wat rust kreeg voor de wedstrijden van dinsdag en zaterdag. 


De achterstand van 3-1 was voor FC Horst het teken wat meer uit haar schulp te komen. Rijkelijk laat en asv Dronten liet zich er niet door van de wijs brengen, ondanks dat Martijn Timmer zijn emoties even liet gaan, doordat een speler van FC Horst liet voorkomen, dat er een grove overtreding op hem was begaan.

Het zorgde even voor een opstootje, waarbij de scheidsrechter geel trok voor een Horster verdediger. 

Nadat de rookwolken waren opgetrokken was het asv Dronten dat de definitieve dolksteek uitdeelde. 

Jodi de Boer werd weggestuurd op rechts en Jeroen van der Meer koos positie om de voorzet binnen te tikken, maar een verdediger van FC Horst was hem voor, hij gleed de bal in eigen doel: 4-1.


Met Sean Stenekes voor Rèmon Kroes, gebruikte Posthuma ook zijn laatste wissel en even hierna moest asv Dronten met 10 man het duel uitspelen, want de wedstrijd eindigde met een ogenschijnlijk ernstige blessure voor Nick Siebelink. De laatste weken uitblinkende verdediger leek verkeerd neer te komen en moest van het veld gedragen worden.


Na een trage start wist asv Dronten de wedstrijd toch over de streep te trekken en won het wat geflateerd met 4-1.

Man of the match deze middag was Pim Breukelman, hij ging er met de bloemen vandoor. En waar zijn moeder,  trouwe supporter,  stond te wachten om de dag voor moederdag de bloemen van hem te ontvangen, bracht hij ze naar zijn vriendin. Jeugdige onbezonnenheid zullen we maar zeggen. 


Feit was, dat hij uitstekend speelde en met zoveel goeie middenvelders, krijgen Posthuma en Rijnveld wekelijks meer moeite te kiezen wie er moeten starten. 


De ogen moeten al snel op de volgende wedstrijd, want dinsdag speelt asv Dronten in Lunteren tegen de plaatstelijke vv. 

Batavia ’90, dat op 0-1 achterstand kwam vandaag, maar zich herstelde en uiteindelijk 5-1 won, krijgt FC Horst op bezoek.


Zaterdag 14 mei spelen Batavia en asv Dronten in Lelystad tegen elkaar. 


AvL