In de week van koningsdag, waarin er wat minder getraind kan worden, werd dinsdagavond een oefenduel ingelast tegen de buren uit Emmeloord: Flevo Boys. De ploeg die speelt in de 4e divisie. 

asv Dronten dat al met veel vertrouwen naar Emmeloord afreisde, deed daar nog wat extra vertrouwen op en lijkt klaar voor de topper tegen WHC. 


In het nieuwe uit-tenue begonnen de volgende 11 spelers:

Verburg, Telgen, Brouwer, Kroes, van der Vlag, de Boer, Schols, Veldman, P. Breukelman, de Brons en van der Stoel.


Op de bank:

van der Velde, van Velthoven, Frankvoort, Timmer, Siebelink, Leichtenberg en Raven. 


Al vroeg werd duidelijk, dat Dronten niet onder deed voor de 4e divisionist. Het zocht brutaal de aanval en het was Dylan van der Stoel, die het eerste gevaarlijke schot loste, helaas net naast de goal. 

asv Dronten stopte veel energie in de beginfase, maar moest na 20 minuten toch de eerste goal aan Flevo Boys laten. 

Dronten liet de koppies niet hangen en het was niet veel later Pim Breukelman, die de 1-1 liet aantekenen!


Dronten probeerde door te drukken, en Rèmon Kroes was met een schot van buiten de 16 gevaarlijk, maar helaas trof hij geen doel. 

Aan de andere kant moest Jordy Verburg, die bij afwezigheid van Alex Bindenga onder de lat stond, redding brengen. 


Twee minuten later was het Jodi de Boer, die de Drontenaren weer deed juichen, hij maakte de 1-2! En asv Dronten bleef druk houden op de Emmeloordse verdediging. Het was heerlijk om te zien met hoeveel passie en plezier de Drontenaren voor de dag kwamen. 

Na een mooie aanval, waarbij Dylan van der Stoel, hard in de handen van de keeper schoot, was het Kevin van der Vlag die vlak voor rust opnieuw het net vond voor asv Dronten. Hij zette de ruststand op een mooie 1-3 voorsprong!


In de tweede helft een flink aantal wisselingen: aan het begin kwamen Timmer, Siebelink en van der Velde in het veld voor Brouwer, Telgen en Schols. 

En na een kwartier nog drietal wisselingen: Frankvoort, Raven en Leichtenberg kwamen. de Brons, Veldman en van der Vlag mochten gaan douchen. 

Leichtenberg liet bij binnenkomst gelijk zijn waarde zien, hij legde de bal prima voor de goal, maar de kopkans werd niet tot goal gepromoveerd. 

Niet veel later probeerde Jodi de Boer het op een mooie manier, maar zijn lobje ging net over de goal. asv Dronten bleef fel en gevaarlijk!


Leichtenberg, die afgelopen zaterdag, na lange droogte eindelijk weer scoorde, leek dat in minuut 67 weer te gaan doen, maar alleen op de keeper, schoof hij de bal net naast. Het was wachten op de 1-4!

Toch was het een kwartier voor tijd Flevo Boys, dat meer druk ontwikkelde op Dronter doel, na een misser in de doelmond, was het in de 78e minuut toch raak. Flevo Boys scoorde de 2-3 en leken weer te gaan geloven in een goed resultaat. 

Vlak na de goal was Verburg met een knappe redding heel belangrijk voor Dronten. Niet veel later moest hij toch capituleren en ondanks dat asv Dronten heel goed speelde stond het ineens 3-3.

Nog geen minuut later gaf de scheidsrechter van dienst een penalty en leek het doek toch te vallen voor Dronten, maar Jordy Verburg stopte de penalty, grote klasse!


Uiteindelijk was het slotwoord aan Yanick Leichtenberg, die weer weet wat scoren is. Nadat hij zaterdag de 3-1 scoorde, scoorde hij dinsdagavond  de 4e voor Dronten  en dat bleek de winnende. 

Een energieke avond, waarbij asv Dronten goed van zich af beet en grote delen van de wedstrijd de betere ploeg was. 

In de tweede helft had Dronten het lastig, maar trok het wel de overwinning over de streep en zo gaat het met vertrouwen richting de topper van zaterdag tegen WHC!


AvL