Ons eerste elftal mist wegens omstandigheden teammanager Roelof Bakker al een tijdje, hij hoopt er snel weer bij te zijn, maar sprak de jongens via beeld toe voor de wedstrijd: ‘ik hoop dat jullie mij kunnen laten juichen?!’ En dat hebben de jongens gedaan!


In Wezep onder een stralend zonnetje begonnen de volgende 11 spelers aan een wedstrijd die voor de Drontenaren een geweldige afloop zou hebben:

Bindenga, Raven, Brouwer, Kroes, Leichtenberg, van der Vlag, Timmer, Siebelink, Schols, Veldman en de Brons.


Op de bank:

Telgen, de Boer, Verburg, P. Breukelman, en van der Stoel. 


Afwezig: Meulens, Diepstraten, Bosch en van Velthoven. Frankvoort speelde met het 2e mee. 


In de openingsfase was het WHC, dat duidelijk van plan was het asv Dronten zeer lastig te maken. Ze zetten volle bak druk, maar veel verder als een corner kwamen de mannen uit Wezep niet. Ook Dronten kreeg een corner, waaruit niets voort kwam.

Pas in de 13e minuut werd asv Dronten enigszins gevaarlijk. Op het veld, dat erg stroef was en met het ‘hoge’ gras, lastig bespeelbaar, onstond er een mogelijkheid via van der Vlag en Timmer, waarbij Kroes probeerde af te vuren, maar zijn schot smoorde. 


In dezelfde 13e minuut werd Leichtenberg voor de dug-out totaal onnodige neergesabeld, de scheidsrechter hield de kaarten nog op zak, Leichtenberg kon na behandeling gelukkig verder. 

Nog geen 2 minuten later op dezelfde plek, werd opnieuw Yanick onderuit geschoffeld. De scheidsrechter kwam resoluut aanrennen, maar trok slechts geel. 

Raven kon zich niet beheersen en ging (terecht) verhaal halen en in het tumult wat ontstond waren het met name Nathan Duim en Belan Zend van WHC die zich lieten gelden. Laatstgenoemde deelde zelfs een slag uit en liep toen snel bij de situatie weg.

De scheidsrechter ging verhaal halen bij de grensrechter, en samen kwamen ze tot de conclusie, dat alleen Raven geel diende te ontvangen en daar mocht met name Zend niet over klagen. 


De wedstrijd vorderde en beide ploegen kwamen niet tot kansen. 

Timmer probeerde het op links, maar verloor de bal, Brouwer schoot te hulp om een aanval van WHC te verijdelen.


Leichtenberg, die vanaf minuut 15 wat trok met z’n been, kwam na een half uur goed voor zijn man, hij stuurde Raven weg op rechts, maar deze kreeg de bal niet bij een medespeler. 

In minuut 34 een hoge bal van WHC, die belandde bij de rechtsbuiten, die met een soort van volley probeerde gevaar te stichten, maar de bal belandde in het zijnet. 

Ondanks het lekker weer, was er voor de supporters barweinig te genieten. 


Tot minuut 36: een geweldige combinatie tussen Leichtenberg en Schols, die Kroes vond op 20 meter van de goal. Deze haalde fantastisch uit en verschalkte de boomlange keeper met een bal in de kruising: 0-1!

5 minuten na de 0-1 moest Leichtenberg het veld verlaten, letterlijk uit het veld geschopt, hij werd vervangen door van der Stoel. 


Niet lang hierna volgde het rust signaal: 0-1!


De meegereisde Dronter supporters (en Roelof Bakker thuis) hoefde niet lang te wachten, voordat ze weer konden juichen, want in minuut 49 werkte de verdediging van WHC de bal niet goed weg, deze werd opgepikt door Schols, die de keeper omspeelde en de 0-2 aantekende. asv Dronten op rozen!


Na een open schotkans voor van der Stoel in de 55e minuut die over ging, was het vanaf minuut 60 billenknijpen voor de Drontenaren. 

Na een corner, die werd weggewerkt kwam de bal terug op twee meter van Alex Bindenga, die op miraculeuze wijze redde!

3 minuten later zelfs een één op één tussen een aanvaller van WHC en Bindenga, maar opnieuw kwam de ijzersterke keeper als winnaar uit de bus!


In de de 62e minuut kwam Telgen in het veld voor Raven, die op geel stond. Nog geen 2 minuten later kreeg hij een schot vol op zijn neus en ging gestrekt, na een minutenlange blessurebehandeling kon hij gelukkig verder. 

De druk van WHC was echter nog niet voorbij. In de 67e minuut weer een corner van WHC, maar Bindenga tikte het schot wat daaruit ontstond weer vakkundig achter het doel en zo werd Bindenga toch wel de held van asv Dronten. 


asv Dronten kwam er even uit en kreeg een kleine mogelijkheid via Schols en even later, na een combinatie tussen Timmer en van der Vlag, een schot van van der Vlag, die tot corner werd verwerkt. 


Posthuma bracht de Boer en Breukelman voor van der Vlag en Timmer, om zo wat verse krachten binnen de lijnen te krijgen. asv Dronten kreeg ook meer en meer ruimte, maar sprong daar heel slordig mee om. Niek Telgen speelde met een fantastische actie zijn directe tegenstander uit, maar zijn pass daarna was niet goed. 

Met nog 10 minuten te gaan werd een vrije trap snel genomen en leek Schols de wedstrijd te beslissen, maar zijn bal eindigde op de lat. 


Hierna was het weer WHC dat dichtbij een treffer was, maar het schot van de aanvaller van WHC werd tot corner verwerkt. 


Met nog 5 minuten te gaan werd Pim Breukelman door Kroes alleen op de keeper af gestuurd, zijn schot verdween net naast de paal. Hierna was het Siebelink die perfect doorkwam op rechts, hij gaf Jodi de Boer een 100% kans op de 5 meter, maar ook deze bal ging er niet in en verdween over de goal.

Het slotakkoord was opnieuw voor de Boer. Hij kreeg een open schietkans op de 16, maar een polletje gooide roet in het eten.

Ondanks dat asv Dronten de wedstrijd eerder in het slot had kunnen gooien, mag ook gezegd, dat Bindenga de ploeg bij momenten fantastisch op de been hield en het eindresultaat was vanmiddag meer dan geweldig!


SVZW verloor van v.v. Heerenveen en zo doet asv Dronten volledig mee met de bovenste ploegen. 

Het belooft een razendspannend slot van de competitite te gaan worden met:


Quick ’20 bovenaan met 48 punten, gevolgd door SVZW en asv Dronten met 44 punten en WHC is nu 4e met 43 punten!


Op 13 mei spelen we onze volgende wedstrijd thuis tegen Doskampen.


AvL