asv Dronten speelde afgelopen zaterdag de laatste bekerwedstrijd van dit seizoen in Lelystad tegen Batavia ’90.

Voor de Lelystedelingen stond de volgende ronde op het spel, voor asv Dronten had de wedstrijd niet meer waarde, dan vertrouwen en wedstrijdritme op doen richting de competitiestart van zaterdag 24 september.


asv Dronten startte met de volgende 11 namen: 

Bindenga, Diepstraten, Telgen, Kroes, Meulens, Jodi de Boer, Timmer, de Brons, van der Stoel, Woertink en Frankvoort.


Op de bank startten: 

Schols, Breukelman, Robin de Boer en Dave van Velthoven.


Al heel vroeg in de wedstrijd werd asv Dronten gevaarlijk. Dylan van der Stoel kreeg een grote kans, maar schoot in de 4e minuut de bal naast. De wedstrijd ontpopte zich daarna tot een gelijkopgaande strijd, waarbij Batavia ’90 vanaf minuut 15 probeerde het spel wat meer naar zich toe trekken. Op het halve uur konden we enkele kleine kansjes voor Batavia ’90 noteren, maar veel had dit niet om het lijf.


De rust werd in gegaan met een 0-0 stand. SDC Putten tegen Unicum had een ruststand van 2-2, zodat bij winst van Batavia op Dronten, Batavia door zou bekeren. Zaak voor Batavia ’90 om na rust wat meer gas te geven. 

En dat deden de Lelystedelingen, in de 47e minuut scoorde ze de broodnodige 1-0 en lag Batavia dus op koers om door te bekeren. 


Het prachtige doelpunt 10 minuten later van Dinand Woertink, was dus een behoorlijke streep door de rekening. 

Na een uur voetballen bracht Posthuma, Pim Breukelman in het veld voor Niek Telgen. asv Dronten zocht de balans en de mogelijkheden om op voorsprong te komen, maar het was  juist Batavia ’90 dat in de 68e minuut richting de winst leek te gaan: 2-1.


Met nog een minuut of 8 te gaan werd aanvaller Robin de Boer ingebracht voor naamgenoot Jodi de Boer, maar dit bracht geen verandering meer in de stand. En doordat SDC Putten met 4-2 won van vv Unicum, gaan Putten en Batavia ’90 door naar de volgende ronde. Unicum en asv Dronten zijn uitgeschakeld. 


Volgende week zaterdag start de competitie in de 1e klasse. asv Dronten neemt het dan thuis op vv Heerenveen. 

Aanvang 14:30 uur


AvL