Vanmiddag namen we het op tegen Veensche Boys, vooraf gevreesd ivm het feit, dat de Boys vorig jaar al goed presteerden en zich aanzienlijk versterkt hadden. Ook de voorbereiding van Veensche Boys, was net als die van asv Dronten uitstekend.


asv Dronten zag Yordi Schols en Martijn Timmer gelukkig terugkeren vanmiddag, hoewel beide spelers wel op de bank begonnen.

asv Dronten startte met de volgende 11 spelers:

Bindenga, Raven, R. Breemhaar, Maljaars, Diepstraten, van der Vlag, de Boer, Siebelink, Kroes, Stenekes en Leichtenberg. 

Op de bank: van Driest, Timmer, Verburg, Schols en B. Breemhaar. 


Van meet af aan, was duidelijk, dat beide ploegen aan elkaar gewaagd waren. Daarnaast wilde beide ploegen ook voetballen en er een leuke middag van maken. Al in de 4e minuut kreeg Dronten een goede kans via Jodi de Boer, net voor de doellijn lukte het hem alleen net niet om de bal onder controle te krijgen, waardoor de kans verloren ging. 
Nog geen 2 minuten later een levensgevaarlijk counter van de Veensche Boys, keeper Bindenga werd omspeeld, maar de spits van de Boys vergat te scoren en schoot tegen de lat. Iedereen was wakker!!


Met name Veensche Boys wilde graag doordrukken, waarbij asv Dronten maar moeilijk vat op het duel leek te krijgen. In de 11e minuut opnieuw een goede kans, maar via een Dronter verdediger ging de bal naast. De daaropvolgende corner leverde geen gevaar op voor de goal van keeper Alex Bindenga. Laatsgenoemde kon 5 minuten later opnieuw aan de bak, hij redde prima op een inzet van de Veensche Boys. 

asv Dronten wilde wel, maar er lukte maar weinig in de eerste twintig minuten, toch leken de Drontenaren tegen de verhouding in op 0-1 te komen. Jodi de Boer schoot hard en laag in, maar de keeper wist met de voet net aan redding te brengen.


In de 20e minuut moest Yanick Leichtenberg helaas het veld geblesseerd verlaten, zijn vervanger was Martijn Timmer.  Deze mocht niet veel later een vrije trap nemen, die door Jodi de Boer tegen de lat werd gewerkt, helaas weer nèt niet voor de Boer. 


asv Dronten kroop op het half uur wat meer uit haar schulp en nu was het Kelson Raven die een schot loste, nadat hij door Sean Stenekes was vrijgespeeld. Helaas schoot hij tegen de keeper op. 

Veensche Boys was geduldig en wachtte op de fouten van asv Dronten. Deze fouten werden ook gemaakt, want te vaak leed men onnodig balverlies en dan ook nog eens op gevaarlijke plekken. Bij een ploeg die dodelijk kan zijn in de omschakeling is dat niet handig om te doen. Uiteindelijk lukte het Veensche Boys niet om te profiteren en zo werd de rust gehaald met 0-0.


Ongewijzigd begonnen de Drontenaren aan de 2e helft, waarbij Patrick Posthuma zijn manschappen verteld zal hebben dat er uit een ander vaatje getapt moest gaan worden. En dat leek niet aan dovemans oren besteed.


Na een minuut of 10 belandde de bal bij de keeper van Veensche Boys en onder druk van Dronten schoot hij tegen zijn eigen verdediger op: goal Dronten. Helaas voor asv Dronten zag de grensrechter ergens in deze situatie buitenspel, wat over werd genomen door de scheidsrechter. 
Achteraf was er veel discussie over laatstgenoemde situatie. Veensche Boys spelers gaven aan, dat de bal nog werd geraakt door een Dronter speler, die dus buitenspel stond.

Trainer Posthuma liet in de nabeschouwing aantekenen, dat het in de drukte van de 16 nooit buitenspel kan zijn geweest.


asv Dronten raakte, mede door de afgekeurde goal, hier en daar wat gefrustreerd, wat een gele kaart opleverde voor Florijn Diepstraten en in de 58e minuut kreeg asv Dronten waar het al voor vreesde: een van richting veranderde vrije trap wordt in de rebound binnen geschoten door een speler van Veensche Boys: 1-0!

Nog een half uur te gaan, maar ook bij Rèmon Kroes een stukje frustratie en ook voor hem een gele kaart. 


Patrick Posthuma bracht daarna Yordi Schols binnen de lijnen, goed om hem weer terug te zien, hij kwam in het veld voor Kelson Raven. 


Veensche Boys hield het spelletje simpel, bleef rustig wachten en probeerde zo efficient mogelijk om te gaan met de kansen. De 2-0 leek dichterbij, dan de 1-1. Bijna was het ook zover, want in minuut 68 een bal tegen de lat  van de spits van Veensche Boys, zo bleef er nog altijd hoop voor asv Dronten. 

Met nog een kwartier te gaan was het Kevin van der Vlag, die het probeerde, de bal werd echter vakkundig over de lat getikt door de keeper, maar de scheidsrechter gaf desondanks een doeltrap. 


De tijd begon te dringen en daarom werd supersub Bob Breemhaar binnen de lijnen gebracht, hij kwam voor de moegestreden Nick Siebelink. 

Een heet laatste kwartier volgde: in de 84e minuut een enorme kopkans voor Florijn Diepstraten, hij had de 1-1 kunnen, misschien wel moeten maken, na een corner van Yordi Schols, maar in de tegenstoot was het Veensche Boys, dat met een schot de buitenkant van de paal raakte. 


asv Dronten zette alles op alles en kreeg opnieuw een corner. Keeper Bindenga besloot mee te gaan. 

De corner leverde niets op en Veensche Boys kwam er razendsnel uit en leek af te gaan op de 2-0, zeker omdat Alex Bindenga niet op tijd terug was, maar Sean Stenekes bleek de reddende engel, de aanvaller van de Boys schoot tegen hem op. 

Helaas was dit het laatste wapenfeit en verloor asv Dronten de openingswedstrijd van het nieuwe seizoen.


Een enorme domper, zeker na zo’n goede voorbereiding. asv Dronten staat gelijk weer met beide benen op de grond en zal volgende week tegen vv Lunteren moeten proberen om de ambities kracht bij te zetten met een overwinning. 

AvL