Volledig in het nieuw gestoken door FIRA wonen mocht de 13-1 van ASV Dronten zaterdag op veld 2 aftrappen voor de eerste competitie wedstrijd. Na een wisselende beker campagne en oefenwedstrijden is er een stijgende lijn te zien. Dat bleek vandaag in de wedstrijd tegen CSV’28 JO13-2.

Voor de wedstrijd had onze huisfotograaf Judy Aarsen een foto moment in de planning. De beoogde foto locatie op veld 2 werd veld 1 waar ook de 15-1 op de foto moest. Eerst een afzonderlijke foto en daarna met zijn allen op de foto. Ook de 15-1 wordt gesponsord door FIRA wonen.

In meerdere teams van ASV Dronten lopen de blessure gevallen op. Ook de 13-1 kampt met een paar blessure gevallen. Thije is herstellende van problemen met zijn knie schijf, Evan had last van zijn enkel en kon net als Derrik (blauwe schenen van een trampoline valpartij) geen bal schieten of een fatsoenlijk sprintje trekken. Met deze drie op de bank bij aanvang van de wedstrijd zag de basis elf er als volgt uit;

Opstelling:

Jesse en Mika weer centraal. Pepijn en Thomas als opkomende backs. Seth, Veron en Lucas op het middenveld met Seth en Veron vandaag in de rol van spelbepaler. Daan, Soufian op de flanken en Jeroen in de punt.

2020-09-18-opstelling

Banny mocht vandaag de vlag ter hand nemen en kreeg een heldere instructie van de streng ogende scheidsrechter. Na de pasjes controle waarbij Dimitri vandaag in de rol van leider fungeerde kon het circus van start.

Direct na de aftrap zette ASV Dronten druk. Het spel speelde zich dan ook af op de helft van de tegenstander, iets wat wij graag willen zien. Het enige probleem was dat er vanaf de bank wat tegen de zon in moest worden gekeken. Al snel is te zien dat er ruimte en kansen liggen op de vleugels waar zowel Daan als Soufian gevaarlijk opkomen en hun mannetjes passeren. Het resulteert nog niet direct in grote kansen maar het is duidelijk dat de thuisploeg de sterkere is. Goed om te zien dat de ballen over de grond worden gespeeld en dat er niets onnodig wordt weggeschoten. De opbouw gaat via Jesse die regelmatig Seth inspeelt waarna Thomas wordt gezocht die al komt oplopen langs de lijn. Mika vecht zijn duels weer uit maar hoefde vandaag niet echt aan de bak. Het eerste gevaarlijke moment voor Leon betekent ook direct een doelpunt aan de andere kant.

Leon loopt goed uit zijn goed op een bal die over de verdediging heen gaat en trapt deze weg voor de voeten van de aankomende spits van CSV. Veron pikt de bal op en heeft direct de controle. Hij ziet Jeroen diep gaan en levert een puike pass op maat op Jeroen die al op snelheid is. Dankzij Jeroen zijn goede aanname blijft hij op snelheid en is door de verdediging heen. Hij blijft koeltjes en rond netjes af door de bal links langs de uitkomende keeper te schieten, 1-0. Een verdiende voorsprong want per is maar 1 partij gevaarlijk. Direct vanaf de aftrap begint het spitsen trio te storen. Ze hebben er duidelijk zin in. Er is veel beweging en er wordt veel energie gelegd in het ontregelen van de tegenstander. De 2-0 valt niet veel later als Daan van grote afstand de bal over de keeper schiet na goed aangeven van Seth of Jeroen, dat ligt nog even in het midden. Dat Daan kan schieten was al duidelijk maar dit was toch wel een erg mooie goal.

Pepijn staat zijn mannetje op de back en speelt erg slim. Hij heeft zowel de man als de bal in het vizier en blijft opletten als de pass op zijn tegenstander wordt gegeven. Veel ballen kan hij simpel onderscheppen en inspelen op Veron die als een echte heerser op het veld rondloopt. Veron is niet van de bal te krijgen en zoekt de combinatie. Zijn passing van vandaag was bijzonder zuiver, echt bijna alles kwam aan. Ook Seth, die af en toe wel eens dromerig aan de wedstrijd begint, zat er scherp bij en kon strooien met passjes en doen waar hij sterk in is. Waar Pepijn het op snelheid moet afleggen staat er altijd Mika die rugdekking geeft. Dat is toch wel een lekker gevoel, zo’n sterke centrale verdediger die instapt als het nodig is. Aan de andere kant doet Jesse hetzelfde met Thomas en is vaak aanspeelbaar. Lucas speelt bijzonder effectief en jaagt achter de grote tegenstanders aan. Zijn balcontacten zijn kort en gecontroleerd, hij houdt de snelheid in het spel en laat de tegenstander lopen, mooi om te zien.

De 3-0 valt ook nog in de eerste helft. Na een mooie aanval over rechts krijgt Seth de bal voor de goal. Hij legt de bal netjes neer voor de aanstormende Daan die de  bal rechts van de keeper simpel intikt. Appeltje eitje zou je denkenJ. Gelukkig heeft het publiek genoeg relativeringsvermogen om kritisch te zijn over dat appeltje eitje verhaal.

In de tweede helft een wijziging. Thije mocht het veld betreden en zijn eerste speelminuten maken. Ook Thije is iemand die op het middenveld het vermogen heeft om spitsen te bedienen. Onze spitsen wilden wel vandaag. Vanaf de aftrap was het Souf die als een razende aan het storen was. Hij pikt de bal op uit een duel buiten de zestien en dribbelt vervolgens langs 2-3 man de zestien in. De goal was in de maak. Toch stuit hij op de keeper waarbij de aanval eindigt als doeltrap. CSV probeert op te bouwen maar weer zit die verrekte Souf er tussen waarna hij de bal breed legt op Jeroen die met zijn chocolade been de bal netjes in de rechterhoek werkt, 4-0. Souf zou niet zoveel scoren vandaag maar zijn aandeel in de goals was bijzonder verdienstelijk.

De mentale tik was uitgedeeld zoals Casper in de rust had voorspeld en als opdracht had meegegeven. Souf snapte dit volledig gezien zijn energie bij de start van de tweede helft. Snel volgden de 5-0 en de 6-0 van de voet van Daan die na 4 goals met een big smile van het veld mocht afstappen.

Het slot akkoord was van Souf die op aangeven uit een corner van Veron de 7-0 mocht inkoppen. Opvallend was zijn goede timing, hij sprong op het juiste moment en kwam boven iedereen uit waarbij hij de bal mooi laag inkopte buiten bereik van de keeper, een erg knappe goal.

Zoals al eerder gezegd kwam deze mooie bal van Veron die strooide met mooie passjes. Daan leverde het goede voorwerk door aanvallend er een corner uit te slepen. Na deze laatste goal mochten Evan en Derrik ook nog even hun minuten maken, het bleef uiteindelijk bij 7-0 en een tegengoal zat er geen moment in voor CSV.

Een goede prestatie en een duidelijk signaal dat de stijgende lijn er in zit. Bij de ingooi is duidelijk te zien hoeveel de jongens in beweging zijn. Afspraken bij de corners met inlopen en wie er neemt zijn opvallend en mooi om te zien. Het middenveld is altijd aanspeelbaar en er wordt op de goede momenten om de bal gevraagd. Spelers zonder de bal bepalen het spel en dat was vandaag dan ook echt goed te zien. Lekker veel beweging, ballen over de grond in de voeten en rust aan de bal. Een heerlijke wedstrijd om als toeschouwer naar te kijken.

Op naar volgende week als we uitspelen in Dedemsvaart tegen de JO13-1.  Aanvang 10.00 uur.