We spraken deze week met keeper Alex Bindenga. Hij is inmiddels een vaste waarde bij ons vlaggenschip en we spraken hem over hoe hij het heeft in Dronten en wat zijn ambities zijn. 

 

Vanuit Almere trok je richting het westen, Haarlem, en dan nu de stap weer naar de polder, hoe ben je bij asv Dronten terecht gekomen?

‘Ik ben aan het einde van het seizoen 2019 benaderd  door asv Dronten. De ambities van de club spraken mij erg aan, waardoor ik de switch weer heb gemaakt vanuit het westen terug naar de polder.’ 

 

Keepers komen en gaan, vanuit de jeugd, maar ook van buitenaf. Zo kwam Jordy Verburg na een jaar afwezigheid weer terug. Iedereen wil natuurlijk 1e keeper worden. Hoe is dit voor jou?  
‘Uiteraard niet anders. Ik denk dat elke speler wil spelen, ongeacht je positie.’ 

 

Het lijkt er op, dat trainer Patrick Posthuma voor jou kiest als eerste keeper, heeft hij dit de keepers al duidelijk gemaakt?  

‘Ja, hij heeft aangegeven, dat ik 1ste keus ben in het doel. ‘ 

 

Vorig seizoen kwamen jullie meer en meer op stoom en eindigde het seizoen abrupt. Wat zijn jouw doelen met het team en persoonlijk?  

‘Ik denk dat we met het team zeker moeten promoveren, er zit namelijk heel veel kwaliteit in deze ploeg. Persoonlijk wil ik zoveel mogelijk de 0 houden en mijn steentje bijdragen om te zorgen voor een succesvol seizoen.’ 

 

Je hebt met Florijn en Rik twee coachende spelers voor je, laat je het coachen graag aan hen, of kan je er af en toe nog tussendoor komen?  

‘Ik kan er zeker tussendoor komen. Rick & Flo moeten natuurlijk ook gecoacht worden en er zijn momenten dat zij niet kunnen coachen en dan is het taak dat ik voor de coaching zorg. Tevens houdt anderen coachen je zelf ook scherp. ‘ 

 

Van buitenaf lijkt er met de prestaties, maar ook met de sfeer onderling, een bijzondere vibe bij asv Dronten te leven, voel jij dit ook zo? Is het anders dan vorig seizoen?  

‘Dat klopt, er hangt een goede sfeer in de groep en dat is natuurlijk ook hartstikke belangrijk als je samen succesvol wilt zijn. ik denk dat de sfeer onder Wout ook hartstikke goed was dus we trekken de lijn door.’ 

 

Zoals ik al zei, keepers komen en gaan, wat is jouw plan, kunnen we jou als vaste waarde voor een langere periode gaan zien, of reiken jouw ambities verder dan asv Dronten?
‘Ik denk dat ambities altijd goed zijn en zo heb ik ook de ambities om met asv Dronten hoger te gaan spelen dan dat we nu doen, dus ik verwacht hier nog wel even te spelen.’ 

 

AvL