asv Dronten is kampioen van de 2e klasse G!

Op een zonovergoten sportpark, gevuld met zo’n 3000 supporters, met ook een flinke delegatie uit Renswoude bleef asv Dronten opnieuw ongeslagen en won met 2-1. 

Het bleef daarna nog lang onrustig!

Geweldig, zoveel mensen, we hopen dat al deze mensen ook volgend seizoen de weg naar het sportpark zullen vinden, want wat geeft dat een boost aan ons vlaggenschip.

asv Dronten begon de kampioenswedstrijd met de volgende 11 namen:

Bingenga, Breemhaar, Diepstraten, Maljaars,  Kroes, van der Meer, Meulens, Schols, Brouwer, Stenekes en Leichtenberg.

 

Op de bank: Verburg, Raven, de Boer, Timmer, Telgen, Breukelman en Woertink.

Een geweldige start van de wedstrijd, waarbij het sportpark werd bedolven onder groene rook en een prachtige vuurwerkshow het startschot was van een geweldig feest, want dat asv Dronten vanmiddag kampioen zou worden, stond vast. 
Nadat de groene rookwolken waren opgetrokken, startten de supporters van Renswoude met een vuurwerkshow en moest de wedstrijd even stilgelegd worden, omdat het zicht zo was, dat er niet meer gevoetbald kon worden.

 

Nadat de wedstrijd hervat kon worden ging asv Dronten vol in de aanval. Het doel was duidelijk: ook deze wedstrijd omzetten in winst. En ondanks dat Renswoude toch minimaal een punt nodig had, kwamen zij er totaal niet aan te pas.

Yordi Schols slalomde zoals bijna elke wedstrijd dit seizoen door de verdediging, alsof zij er niet waren en werd gevloerd op de rand 16. De vrije trap werd door Meulens hoog over geschoten. 
Niet veel later weer een kans voor Meulens, maar hij schoot tegen de keeper op. 

Ook van der Meer, in zijn laatste wedstrijd gestart in de basis, kreeg een mogelijkheid, maar kopte over en Yanick Leichtenberg plantte zijn schot net naast het doel.

asv Dronten was meteen los en het wachten was op de eerste goal. 

Na een spervuur van aanvallen, leek Renswoude na een half uur de zaakjes verdedigend toch aardig op orde te hebben, en werd het voor Dronten steeds lastiger iets te creëren.

Hoeveel mooier is het dan, dat je een open kans in de schoot krijgt geworpen. Yordi Schols slalomde opnieuw het strafschop binnen en in de hoek waar hij nog niet echt gevaarlijk leek te kunnen worden, werd hij onhandig onderuit gehaald. Penalty.

En wie anders dan Jeroen van der Meer bleef uiterst koelbloedig: 39e minuut 1-0!

Hierna gelijk weer een goal. Rihairo Meulens was scherp bij een rebound, na een schot van Schols, de doelpunt tune klonk al over het sportpark, maar te vroeg: buitenspel. 

Rust 1-0!

 

Na de rust geen wissels, maar wel de definitieve genadeklap voor Renswoude. Yanick Leichtenberg werd weggestuurd op links en knalde via de binnenkant van de paal binnen. Al struikelend werd hij daarna opgevangen door het team, wat al een voorschot nam op het kampioensfeest!

Wat volgde was een Renswoude, dat wel wilde, maar onmachtig bleek en een asv Dronten dat nog een enkele poging deed de voorsprong uit te breiden en uiteraard was er tijd voor wat publiekswissels. 

 

En tussendoor liet ook Bindenga zien, waarom hij met afstand de nummer 1 onder de lat was dit seizoen. 

 

In de 80e minuut gingen Meulens, van der Meer en Stenekes naar de kant. Breukelman, Telgen en Timmer vervingen hen. 

 

Vlak hierna kwam Renswoude, luid toegejuicht door de meegereisde supporters op 2-1 en wilden zij nog gaan voor een eindoffensief, maar tot echt grote kansen kwam het niet meer. 

asv Dronten had nog wel de kans op een goal. Yordi Schols dolde op de achterlijn een aantal verdedigers, maar vergat de bal terug te leggen en hetzelfde gold aan de andere kant voor Timmer, die een verdediger poortte, maar ook vergat de bal terug te trekken.

De grootste kans was voor Pim Breukelman, die voor open doel een grote kans miste. Maar dit alles mocht de pret zeker niet drukken. 

De scheidsrechter floot voor het einde van de wedstrijd en daarmee kroonde asv Dronten zich tot kampioen van de 2e klasse G en mag het volgend jaar starten in de 1e klasse! Een geweldige prestatie van het hele team inclusief staf, fantastisch!

Een prachtig moment hierna: asv Dronten kreeg de kampioensschaal uitgereikt door erevoorzitter Hans Engelvaart, waarna het feest echt los kon barsten. 

 

We feliciteren iedereen van asv Dronten en hopen ook volgend jaar op een geweldig seizoen in de 1e klasse met mooie wedstrijden en eveneens een gevuld sportpark, want wat een geweldige beelden gaf dat deze zaterdagmiddag 4 juni 2022!

AvL

ps: Menne Drolenga bedanken we voor zijn inzet tijdens alle wedstrijden uit en thuis. Hij hield ons jarenlang nauwgezet op de hoogte van alle live ontwikkelingen. 

Hij zal deze taak nu doorgeven. Als er iemand is die onze twitteraar ter plaatse zou willen zijn. Meld je aan bij asv Dronten!