We spraken in de winterstop met Dirk van Driest. Dirk kwam als een speer en veroverde binnen mum van tijd een basisplaats in asv Dronten 1. Op dinsdag 20 augustus 2019 in een oefenwedstrijd tegen VV Hierden ging het mis. Waar Dirk aanvankelijk het veld nog zelf afstrompelde en verwachtte dat de blessure wel mee zou vallen, bleek dit niet het geval. Een gebroken kuitbeen was de uitkomst van het onderzoek.
Sinds die tijd speelde hij geen minuut meer en we zijn erg benieuwd hoe het met hem gaat.


Een goedemorgen Dirk. Een raar seizoen voor jou, want voordat het goed en wel was begonnen, lag jij er al uit. Hoe gaat het met je?
“Goedemorgen! Inmiddels gaat het al een stuk beter, de operatie is helemaal goed gegaan en het herstel gaat redelijk snel. Ik kan gelukkig alweer een deel van de trainingen met de groep meedoen. De enkel is nog een beetje dikker dan normaal, dit zal nog een paar maanden het geval zijn maar wel steeds minder worden. Zolang ik geen last krijg kan ik alles doen, dit is met de week meer. Wanneer de tweede seizoenshelft is begonnen hoop ik snel weer helemaal aan te sluiten.”


Je volgt je ploeg op de voet, wat vind je tot nu toe van het seizoen en van de ploeg?
“We zijn het seizoen erg goed begonnen, alleen de laatste weken van de eerste seizoenshelft waren de resultaten minder. We hebben een erg leuke ploeg met veel kwaliteit. Het team staat goed en we krijgen weinig goals tegen, maar hebben soms moeite met het creëren van kansen. Hierdoor hebben we in wedstrijden tegen mindere teams teveel punten laten liggen. Op dit moment hebben we veel last van blessures en een smalle selectie, ik ga er vanuit dat de aankomende weken de groep weer compleet wordt zodat we weer op volle sterkte kunnen beginnen aan de tweede seizoenshelft.”


Het nieuws kwam door dat Wim Schaap per direct stopt. Voor jou zal het heel raar zijn, want je hebt eigenlijk nauwelijks tot niet met hem samengewerkt. Hoe kijk jij tegen deze situatie aan?
“Ik heb inderdaad weinig met Wim Schaap te maken gehad. Wel vind ik het een aardige man en denk ik dat het een goede trainer is. Het liefst start en eindig je het seizoen met dezelfde trainer, dus het is wel jammer dat het zo gelopen is. Ik ben benieuwd wie hem gaat vervangen (inmiddels weten we dat dat tot het einde van het seizoen Wout Sleurink is) en hoop dat deze vervanger snel wordt gevonden zodat we ons met elkaar kunnen voorbereiden op de eerstvolgende competitiewedstrijd.”


Wat vind jij van de ontwikkelingen binnen de club, de weg die is ingeslagen, kortom hoe staat asv Dronten er volgens jou nu voor?
“De club is goed bezig denk ik, wat ik er zelf van merk is dat het bestuur dit seizoen al veel eerder bezig is met de voorbereidingen voor volgend seizoen. De eerste gesprekken met de spelers zijn alweer gevoerd en ik heb begrepen dat er al wordt gezocht naar een trainer voor volgend seizoen. De club wil graag een selectie met zoveel mogelijk spelers uit Dronten, dit biedt voor de jongens uit de jeugd meer kansen. Dat vind ik wel mooi!”


Het eerste elftal kan wel een impuls gebruiken, wat denk en hoop jij nog te kunnen betekenen voor asv Dronten 1?
“Mijn doel is om zo snel mogelijk weer fit te worden en weer lekker te kunnen voetballen. Wanneer ik weer fit ben hoop ik belangrijk te kunnen zijn voor het team, ik wil het team graag nog beter laten voetballen en helpen met het creëren van kansen. Het gevoel bij het scoren van een doelpunt heb ik ook wel gemist, dus dat zal ook wel weer lekker zijn!”


Heb jij voor jezelf, gezien de eerste seizoenshelft een doel voor het team voor ogen?
“Natuurlijk zouden we graag weer promoveren naar de eerste klasse, dus ik denk dat dit een mooie doelstelling is. Op dit moment staan we op een vierde plek met zeven punten achterstand op de koploper, dus aan een kampioenschap hoeven we nog niet te denken. Wanneer we bij de eerste vier eindigen is de kans groot dat we aan het eind van het seizoen voor promotie kunnen spelen. Het is belangrijk om elke wedstrijd echt te willen winnen en zo min mogelijk punten te laten liggen. Wanneer ik ons team vergelijk met de rest van de competitie vind ik dat we in ieder geval in de top 3 moeten eindigen.”