asv Dronten gaat een voetballoos weekend tegemoet. Tijd om even de balans op te maken. Dat deden we deze week met Yordi Schols. Zijn eerste seizoen sinds zijn terugkeer in Dronten. Al snel werd duidelijk, dat Yordi een meer dan toegevoegde waarde is voor asv Dronten, helaas kon hij zijn klasse vooralsnog te weinig tonen ivm een blessure die roet in het eten gooide. Yordi, een oud speler van asv Dronten kwam terug, maar voor velen was hij toch een onbekende. We maken nader kennis en spreken hem over zijn verleden, het huidige seizoen en de toekomst. 

 

Yordi, leuk je te spreken. Je speelde de eerste vier wedstrijden van de competitie, voordat het noodlot toesloeg. Men kent je dus nog niet zo goed. In het kort, wie ben je en hoe zag je (voetbal) carrière er tot nu toe uit?

Ik ben dus Yordi, opgegroeid in Biddinghuizen waar ik ook ben begonnen met voetballen bij BAS toen ik 5 was. Als 1e jaar B- speler ben ik gevraagd om naar asv Dronten te komen om op een hoger niveau te spelen. Dit heb ik 3 jaar gedaan. Toen heb ik de stap gemaakt naar Cambuur Leeuwarden. Daar heb ik 3 jaar gespeeld. Door veel blessureleed heb ik toen een stap terug moeten doen. Uiteindelijk ben ik via Sparta Nijkerk weer in Dronten beland!

 

Je was één van de eersten in een rijtje die aangaf, terug te keren naar asv Dronten. Wat gaf de doorslag voor deze terugkeer?

Dit had met meerdere dingen te maken. Vooral de reisafstand en het starten van mijn eigen bedrijf als personal trainer onder de naam Yorfit gaf de doorslag. Het is nu voor mij ook makkelijker om met spelers of ouders van spelers van asv Dronten of de gemeente Dronten in aanraking te komen. Bijvoorbeeld om voetballers fit te houden tijdens het seizoen of juist in de zomer/winterstop.

 

Hoe bevalt je terugkeer?

Heel goed. Voor mijzelf was het wel heel spijtig dat ik na 4 competitiewedstrijden mijn hamstring scheurde. Je wilt natuurlijk op het veld je voeten laten spreken als je terugkomt bij je oude club.
Ik ben blij dat ik nu weer fit ben en we er weer goed voorstaan op de ranglijst.

 

Je werd node gemist tijdens je afwezigheid. Zeker in de ‘grote’ wedstrijden miste asv Dronten jouw voetballend vermogen en het vermogen mensen vrij voor de keeper te zetten. Nu jij weer fit bent, wat verwacht je met dit team nog te bereiken dit seizoen?
Ja het was heel vervelend om te zien dat we tijdens de belangrijkste wedstrijden voor de winterstop een grote ziekenboeg hadden. Zo werden er nog meer spelers, naast mijzelf, gemist die we hard konden gebruiken. In de groep is de doelstelling van voor de winterstop ook al iets bijgeschaafd. We staan nu 4 punten achter de Merino’s en 1 achter Unicum. Ik verwacht dat we gewoon volle bak om het kampioenschap mee gaan doen.

 

Er keren nog meer jongens terug bij asv Dronten, veel spelers blijven, alleen sterkhouders Wilko Braam en Rik Breemhaar zien we nog niet terug op de lijstjes van spelers die blijven. Zie jij voor jezelf, ook als één van de sterkhouders van dit elftal, een rol om dit soort spelers over te halen te blijven?
Die rol ligt natuurlijk niet bij mij. We hebben het er wel eens over gehad maar wij als spelers moeten er gewoon voor zorgen dat we plezier hebben en dat we dat samen omzetten naar resultaten.

 

De supporters genieten van jouw spel en je verbindende rol tussen verdediging en aanval in het veld, met alle spelers die blijven en komen, gloort er iets moois in Dronten. Ondanks, dat in het voetbal nooit iets zeker is, zie jij je toekomst in Dronten of heb je nog wilde plannen op voetbalgebied?

Ik heb op dit moment geen wilde plannen. Ik heb het naar mijn zin, door de afstand is het nog goed te combineren met mijn werk. Daarnaast hebben we veel ambitie met de groep en TC. Ik denk dat we hier iets moois kunnen neerzetten de komende jaren.

 

Yordi, bedankt voor dit interview. En we wensen jou, samen met alle spelers en begeleiders van ons vlaggenschip een geweldig vervolg van de competitie en boven alles hopen we, dat ‘Yorfit’ mag blijven.