De technische commissie is blij om na Kevin van der Vlag, Laurens Brouwer en Florijn Diepstraten een vierde versterking te kunnen aankondigen voor de selectie van asv Dronten voor komend seizoen. Na een aantal positieve gesprekken heeft Rémon Kroes, nu nog uitkomend voor vv Staphorst, koploper in de hoofdklasse B, te kennen gegeven komend seizoen uit te willen komen in het groen wit van asv Dronten! Dit ondanks belangstelling van meerdere hoofdklasseverenigingen.

In de gesprekken werd duidelijk dat de ambitie van de vereniging, waarin we stappen willen maken met zoveel mogelijk spelers uit eigen gelederen, aangevuld met ervaring van spelers die affiniteit hebben met Dronten, prima past bij het beeld dat Remon voor ogen heeft als speler. Rémon is deze maand 25 jaar geworden en ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij al heel wat jaren ervaring op een hoog niveau. Hij doorliep de jeugdopleiding bij PEC Zwolle en maakte in 2015 van Jong PEC Zwolle de overstap naar hoofdklasser Staphorst. In de afgelopen vijf seizoenen maakte hij onderdeel uit van een selectie die elk seizoen meedeed om de prijzen (competitie en beker). In één van die seizoenen reisde hij samen met Jeroen van der Meer vanuit Dronten naar de club uit de kop van Overijssel.

Rémon toonde zich hierbij een veelzijdig voetballer, een echte allrounder die het liefst uitkomt op het middenveld, maar ook inzetbaar is op andere posities. Hierbij kwam hij tot in totaal 9 doelpunten in officiële wedstrijden.

Daarnaast is Rémon zeer bekend met Dronten. Geboren en getogen aan de andere kant van het Drontermeer, heeft hij jarenlang in Dronten zelf gewoond. Pas onlangs is hij weer verhuisd naar de overkant, naar ’t Harde. In zijn trainersopleiding liep hij zelfs een jaartje stage als assistent bij de jeugd van asv Dronten.

Met Rémon Kroes denken we opnieuw een mooie kwalitatieve impuls te geven aan de toch al prima selectie, en daarmee een basis te hebben gelegd voor een mooi aankomend seizoen. Ook zijn we er van overtuigd dat Rémon als persoon prima past bij de club en de selectie van asv Dronten. Rémon van harte welkom!!

Zoals eerder aangegeven hopen we de nog lopende gesprekken met spelers en staf in februari verder af te ronden en begin maart met een overzicht te komen waarbij de selectie en staf voor het komende seizoen voor het grootste deel vastliggen”.

TC Senioren.