asv Dronten heeft afgelopen zaterdag de winmodus helaas niet kunnen hervinden. Waar er de afgelopen gewonnen werd, al was het soms moeizaam en er vorige week gelijk werd gespeeld tegen de ongeslagen koploper Batavia, was het Veensche Boys, die asv Dronten op de eerste nederlaag trakteerde. asv Dronten vergat door te drukken en kreeg de deksel op de neus. Erg zuur in de stijd om de bovenste plaatsen, zeker met het oog op het feit, dat de komende weken de lastige wedstrijden tegen de Merino’s en vv Unicum volgen.

Bij asv Dronten had trainer Wim Schaap dit keer èn Sean Stenekes èn Rik Breemhaar achterin geposteerd. Dit vanwege de twee wedstrijden schorsing, die Kelson Raven aan zijn broek kreeg. Aanvoerder Wilko Braam schoof door naar het middenveld. Daarnaast had ook Nick Siebelink een basisplaats en was er op de bank plaats voor jeugdspeler Pim Breukelman.

asv Dronten begon voortvarend aan de wedstrijd, tegen Veensche Boys, die dit seizoen nog erg zoekend zijn. Jeroen en Bas combineerden door het midden, maar Bas vond slechts de handen van de keeper. Ook Veensche Boys liet van zich horen in de beginfase, maar de betrouwbare sluitpost van asv Dronten Bindenga kon met een knappe redding een voorsprong voor de thuisploeg voorkomen.

Hierna nam asv Dronten het heft in handen en gaf meer druk naar voren. Na een verkeerde terugspeelbal van een verdediger van Veensche Boys kreeg Willem Jelle Bos een goeie kans, maar hij strandde op de keeper. Ook topscoorder Jodi deed een duit in het zakje, maar via de hand van de keeper, belandde de bal op de paal. In de 34e minuut was het dan toch raak. Willem Jelle Bos, actief weer deze middag, vond het net en zette asv Dronten verdiend op 0-1! Hier ging een diepe bal van Wilko op Jodi aan vooraf, die de bal prima teruglegde, zodat Bos kon binnenschieten.Ruststand 0-1.

Jeroen van der Meer bleef achter in de kleedkamer en werd vervangen door Frank Damman. asv Dronten begon slap aan de tweede helft en dat resulteerde meteen in de gelijkmaker. Een uitval van Veensche Boys werd heel beheerst afgemaakt. Een domper!
Veensche Boys rook bloed en kreeg vlak hierna weer een hele grote kans, maar slechts het zijnet werd geraakt.

In de 69e minuut mocht Pim Breukelman invallen voor Nick Siebelink en met de eerste actie van Pim was hij meteen gevaarlijk. Hij schoot net over.

asv Dronten en Veensche boys wilden voor de winst gaan en het was de thuisploeg die in de 72e minuut hier een voorschot op nam. Zij scoorden de 2-1.


asv Dronten probeerde van alles. Rik gaf een goeie voorzet, die door Frank Damman in de goal gekopt had mogen worden, maar van dichtbij kopte hij de bal naast het doel. Ook Jodi kreeg de kans met het hoofd te scoren, maar ook hij faalde. Waar Veensche Boys zich dus hervindt, leed asv Dronten een hele dure nederlaag!
Het gat met Batavia liep zo op naar 7 punten en ook de Merino’s en vv Unicum namen deze zaterdag afstand van de Drontenaren. Misschien mag asv Dronten zich gelukkig prijzen, dat beide teams de tegenstanders zijn de komende weken, zo kan asv Dronten proberen weer aan te sluiten. Dan zal, zoals al vaker aangegeven, asv Dronten zich wel moeten verbeteren in het afmaken van de kansen, want hier blijft het aan schorten!

Aanstaande zaterdag komen de Merino’s op bezoek in Dronten. De wedstrijd vangt om 14:30 uur aan.

tekst AvL | foto’s Kees van den Heuvel