Florijn Diepstraten; een stabiele factor in de verdediging

Noodgedwongen moet selectiespeler Florijn Diepstraten stoppen met zijn geliefde hobby.

 

Florijn onderging half vorig seizoen een operatie aan zijn knie. Hieruit bleek dat de beschadigingen in zijn knie dermate groot waren dat stoppen eigenlijk de enige remedie was volgens de artsen.

 

Na een second opinion aan zijn knie mocht hij toch doorgaan met de voetbalsport. Een lange revalidatie was het vooruitzicht en aan het begin van dit seizoen stond Florijn weer op het veld.

Trainer Patrick Posthuma bracht Florijn langzaam en voorzichtig in het elftal. Eerst 20 minuten en later een half uur meevoetballen was het uiterste.

 

Tijdens de bekerwedstrijden en competitiewedstrijden werd Florijn veelal in de rust gewisseld. Toen werd al duidelijk voor Florijn dat een gehele competitie meedoen een moeilijke opgave zou worden. Zo nu en dan speelde de knie weer op en bleef de speler aan de kant zitten.

 

Afgelopen dinsdagavond werd de knoop doorgehakt en besloot Florijn de selectie mee te delen dat aan zijn voetbalcarrière een einde was gekomen. Voor de selectie en stafleden een hard gelag maar de gezondheid van Florijn gaat in dezen voor.

 

Florijn speelde in totaal 54 wedstrijden in het eerste elftal en maakte 6 doelpunten.

 

Florijn namens asv Dronten en zijn supporters hartelijk dank voor je ‘standvastige’ bijdrage binnen de selectie.