Met het overlijden van oud PSV voorzitter Harry van Raaij moest ik terugdenken aan de wedstrijd tussen ASVD(asv Dronten) en PSV op 11 juli 2002 in het kader van het 40-jarig jubileum van onze club.

Als Ajaxied was ik aangenaam verrast over de manier waarop PSV met amateurverenigingen omging en dan speciaal Harry van Raaij. Het begon al jaren voor de wedstrijd omdat zowel van Raaij als ik bij de KNVB in Zeist in de bondsraad zaten en we elkaar wel eens spraken. Maar tijdens de opening van het nieuwe bondsbureau toen we samen deelnamen aan het buffet vroeg ik hem of PSV niet naar Dronten wilde komen voor een oefenwedstrijd omdat Ajax en Feijenoord PSV al voor geweest waren. Dat bleek best mogelijk vertelde hij en ja hoor ik werd weken later gebeld dat PSV wel wilde komen, maar dat van Raaij niet door had waar Dronten lag en het dus niet zomaar in de voorbereiding pastte vanwege de afstand. Maar van Raaij hield woord en zo kwamen ze op 11 juli 2002 toch naar Dronten met de volledige selectie waarin Klaas Jan Huntelaar zijn debuut voor PSV maakte. Tijdens de wedstrijd werd op de tribune van Raaij geflankeerd door mij en de burgemeester die constant met hem in gesprek ging. Vlak voor de rust keerde zich van Raaij naar mij met de opmerking kan die man (de burgemeester) ook uit?! Het aantal toeschouwers was 3000 zo bleek in de rust en dat waren er te weinig om uit de kosten te komen. Van Raaij vroeg mij; en voorzitter ben je uit de kosten? Toen ik daar een ontkennend antwoord op gaf zei hij ik zal nog wel wat voor jullie regelen.

En toen bleek de grootsheid van de man want nog geen week later kregen we een creditnota zodat we uiteindelijk nog geld overhielden. Dat de wedstrijd in 1-10 eindigde deed er voor ons eigenlijk niet toe wel de warmte die er van PSV en dan met name van Harry van Raaij uitging.

  

Hans Engelvaart Archivaris