Ineens komen de verhalen van alle kanten: ‘ik zag vorige week nog een uitslag……’ (sv Houtwijk – HMSH 37 – 1).  En zo zijn er nog wel wat voorbeelden. Bedenk 21 december 1983: Spanje moet op 21 december met 11 doelpunten verschil winnen van Malta, onmogelijk! In Nederland en Spanje gelooft niemand in dit wonder.

Rust: 3-1, einduitslag 12-1!


Maar nee, in dit geval is het ook nog nodig, dat asv Dronten zaterdag verliest van vv Renswoude. En verliezen, dat deden de Drontenaren al niet meer sinds 6 november 2021, dus alles en iedereen gaat er vanuit, dat het zaterdag een enorm feest zal worden in Dronten. 


De draaiboeken liggen klaar en zullen ook uit de kast gehaald mogen worden, want dit kan niet meer mis!


Na een fantastisch seizoen, waarbij het in het begin nog helemaal niet leek, dat een kampioenschap in de maak was, is asv Dronten vanaf eind november opgestaan, om niet meer te gaan liggen. Veel doelpunten, veel punten, ondanks de concurrentie die op pole-position stond en tot het eind van de competitie in de nek is blijven hijgen. Mede dat, maakt het kampioenschap ongelooflijk knap, en geeft het de glans mee, die het verdient!


Maar……er moet wel eerst gevoetbald worden. 

vv Renswoude zal zich niet zomaar naar de slachtbank laten leiden, want ook zij spelen nog voor lijfsbehoud. Zij hebben als doel, zaterdag OVC en/of Lunteren achter zich te krijgen, zodat zij niet de gevreesde nacompetitie in hoeven. 


We nemen zaterdag afscheid van Jeroen van der Meer, Rik Breemhaar en Bas Maljaars, zij gaan respectievelijk stoppen en verkassen naar vv Swift in Amsterdam. Ook Rihairo Meulens zal vertrekken en Sean Stenekes voetbalt volgend seizoen verder bij de buren van Swift ’64. 

Als laatste nemen we afscheid van rechterhand Marc Rijneveld en keeperstrainer Alex Witkamp. 


We hopen op een bomvol sportpark met daarna een geweldig kampioensfeest: zorg dat je het niet mist!


AvL