opkomst teams onder groen-witte rook

Spanning alom. Nog twee wedstrijden te gaan, 3 punten voorsprong en voorsprong qua doelsaldo van 16: lukt het asv Dronten vanmiddag te winnen van OVC ’85 of moeten de Drontenaren het kampioensfeestje uitstellen en zal het op de laatste speeldag aankomen?

 

asv Dronten startte vanmiddag met de volgende 11 namen: 

Bindenga, Breemhaar, Diepstraten, Kroes, Maljaars, Meulens, Schols, Telgen, Leichtenberg, Stenekes en Woertink.

 

Op de bank:
van der Meer, de Boer, Verburg, Brouwer en Breukelman.

De missie was duidelijk: zelf in ieder geval winnen en hopen op een misstap van Batavia ’90, dat speelt tegen VSCO ’61. Iets na de klok van half 3 werd er afgetrapt aan de Sportlaan in Oosterbeek. 

OVC ’85 dat nog verwikkeld zit in een hete strijd om behoud en asv Dronten wat oh zo graag kampioen wil worden in het jubileumjaar. 
Na een vrij tam begin, was het na een minuut of 10 asv Dronten dat de eerste kans kreeg. Sean Stenekes mocht een vrije trap nemen aan de rand van het veld en zijn indraaiende trap werd door Florijn Diepstraten net naast getikt. 

 

asv Dronten duidelijk sterker, maar los van dit moment gebeurde er nog weinig voor beide goals. 

zwak schot Yordi Schols eindigt in handen doelman

asv Dronten wat de eerste helft tegen een straffe tegenwind speelde, had moeite het spel te maken. 

Op het half uur, dan de eerste echt grote mogelijkheid. Leichtenberg en Schols combineerde prima, waardoor Schols alleen tegenover de keeper kwam te staan, maar deze stortte zich met ziel en zaligheid voor het schot, waardoor de kans verkeken was. 

 

Ondertussen kwam Batavia ’90 vlak voor rust door twee goals van Samir Merraki in de 44e en 45e minuut, op een 2-0 voorsprong, waardoor de hoop op een officieel kampioenschap op deze zaterdag 28 mei, verkeken leek.

doelman OVC redt opnieuw

Op slag van rust leek asv Dronten dan toch op voorsprong te komen. Opnieuw was het Yanick Leichtenberg die betrokken was bij een gevaarlijke aanval. Zijn voorzet werd door Dinand Woertink prima op goal gekopt, maar de keeper kon met een uiterste reflex de bal naast tikken. 

 

Een matige eerste helft. Hopelijk dat met de wind in de rug de kansen voor asv Dronten letterlijk en figuurlijk wat toe zullen nemen?!

 

Ruststand: 0-0

Aan het begin van de tweede helft betrad Laurens Brouwer het veld. Hij verving Niek Telgen. 

 

Na 5 minuten het eerste gevaar van de kant van Dronten. Rihairo Meulens stuurde Schols weg in de diepte, die speelde zich knap vrij, maar schoot hard op de voeten van de keeper van OVC ’85. 

Diezelfde Meulens ontving even later de eerste gele kaart van de wedstrijd. 

Rihairo Meulens één van de betere deze middag

Een kwartier na de kans van Schols volgde pas de volgende mogelijkheid voor asv Dronten, maar moeizaam een weg door de verdediging leek te vinden. 
Sean Stenekes probeerde het met een mooie boogbal, maar helaas opnieuw geen succes. De bal ging net naast. 

In de 65e minuut mocht Jeroen van der Meer het gaan proberen, hij kwam Dinand Woertink vervangen. 

Niet lang hierna, in de 68e minuut een hachelijk moment in het strafschopgebied van keeper Bindenga. Een overtreding, die rijp leek voor een penalty, werd gelukkig weggewoven door de leidsman van vanmiddag. asv Dronten komt goed weg.

Yordi Schols op de huid gezeten door twee spelers van OVC

Hierna leek de wedstrijd ontbrandt. 

Yordi Schols verscheen in de 70e minuut alleen voor de doelman, maar schoot opnieuw tegen hem op. Corner! En bij de corner opnieuw gevaar, Yanick Leichtenberg testte de deklat, zijn schot spatte uiteen en trof dus ook geen doel. 

 

Aan de andere kant dook ineens een aanvaller van OVC ’85 op voor Bindenga, maar hij benadrukte nog maar eens zijn geweldige vorm van dit seizoen, een prima redding. 

Een kwartier voor tijd opieuw een levensgrote kans voor asv Dronten om op voorsprong te komen. Rihairo Meulens vond zichzelf ineens volledig vrij voor de doelman, maar deze redde opnieuw en leek in zijn eentje OVC op de been te houden. 


Terwijl voor asv Dronten de tijd begon te dringen, was Batavia inmiddels op een comfortabele 3-0 voorsprong gekomen. 

Zoals wel vaker moet asv Dronten het in het laatste kwartier gaan doen. De geschiedenis leert, dat asv Dronten dan op z’n scherpst is!

 

En in de 85e minuut bleek dat. Yanick Leichtenberg kwam prima het strafschopgebied binnen en werd gevloerd en waar de scheidsrechter aan de andere kant de penalty niet gaf, deed hij dat hier wel. Jeroen van der Meer ging achter de bal staan en schoot feilloos binnen: 0-1! Een officieus kampioenschap was nu heel dichtbij.

Jeroen van der Meer stuurt de doelman de verkeerde kant op en scoort de 0-1

Trainer Posthuma probeerde nog wat extra zekerheid in te bouwen door in de 88e minuut verdedigende middenvelder Breukelman te brengen voor aanvaller Meulens. Een ongekende spanning in Oosterbeek.

 

Jeroen van der Meer bracht in de 90e minuut Yordi Schols nog eens in stelling: zijn verwoestende schot spatte uiteen op de vuisten van de doelman. 

Hierna zat de wedstrijd voor Yanick Leichtenberg erop. Hij die met zijn actie, asv Dronten gered leek te hebben, werd vervangen door Jodi de Boer. 

 

In de 93e minuut nog een heel spannend moment voor de goal van Alex Bindenga. OVC kreeg nog een corner te nemen en de kopbal van de aanvaller van OVC ging richting doel, maar tot opluchting van alles wat asv Dronten was, ging de bal net naast!

billen knijpen in de slotfase voor het doel van asv Dronten

Een even benauwde als fantastische 0-1 overwinning op OVC ’85, waardoor asv Dronten officieus kampioen is. 

Met nog 1 wedstrijd te spelen, 3 punten voorsprong en doelsaldo dat 14 doelpunten beter is dan Batavia ’90 kan het kampioenschap de Drontenaren eigenlijk niet meer ontgaan. 

Volgende week thuis tegen vv Renswoude moet de kroon op het seizoen gezet worden. 


AvL

Yanick Leichtenberg alleen op doel af
Bas Maljaars slordig in zijn passing vanmiddag
Rihairo Meulens op weg naar de 0-1
die om onduidelijke redenen niet werd toegekend
Dinand Woertink van de bal gezet
de doelman heeft het nakijken maar de bal gaat net naast het doel
Yanick Leichtenberg haalt hard uit maar ziet de bal eindigen op de lat
Jeroen van der Meer juicht
en de gehele staf en spelers
en doelman Alex Bindenga juicht na het eindsignaal