asv Dronten nam het afgelopen zaterdag op tegen de Bataven. De zondagsvereniging is één van de vele clubs in deze competitie, die eind vorig seizoen mochten strijden voor promotie naar de 4e divisie, maar daarin niet slaagden. 

asv Dronten kon haar borst dus nat maken.

 

Vooraf een flink aantal afwezigen: Diepstraten, Siebelink, Veldman en ook aanvoerder Schols konden niet aan de aftrap verschijnen. Jeremy de Graaf droeg daarom de aanvoerdersband. 

 

Hij  trapte af, samen met:

Bindenga, Raven, Telgen, Brouwer, Kroes, Breukelman, Timmer, de Boer, Meulens, de Brons en dus de Graaf. 

 

Op de bank:

Bos, Witkamp, van der Stoel, Leichtenberg, Verburg, Bosch en Schols. 

IMG_7089
de bank!

Op een goed gevuld burgemeester Dekker sportpark begonnen beide ploegen voorzichtig aan de wedstrijd, waar de Bataven wel de meeste druk naar voren gaven. Dat resulteerde in de 5e minuut in een schotje, dat net naast de goal van Bindenga belandde. 

Toch liet asv Dronten zich hier niet door van de wijs brengen en liet zichzelf ook een aantal keren gelden. Boven alles had Dronten de controle. 

In minuut 13 werd Jodi de Boer op rechts weggestuurd. De weg was vrij, hij gaf de bal puntgaaf voor op de instormende Martijn Timmer, die een leeg goal voor zich had en wel raad wist met deze bal: 1-0 asv Dronten!

De wedstrijd kabbelde na de 1-0 een beetje voort en het was pas in minuut 20 dat er weer enige opwinding te noteren viel. De bal leek op de arm te komen van Laurens Brouwer, alles wat Bataven heette, schreeuwde om een strafschop, maar de scheidsrechter wuifde dit gedecideerd weg. Wat overbleef was een corner voor de mannen uit Gendt, die over alles en iedereen heen ging en zo werd de wedstrijd vervolgd met een keepersbal. 

De teruggekeerde Jeremy de Graaf, die als aanvoerder vandaag mocht aantreden, liet 5 minuten later even een glimp zien van zijn kwaliteiten, aan de linkerkant stuurde hij 3 spelers het bos in, maar helaas leverde hij de bal daarna in bij de Bataven. 

Nog in dezelfde minuut veroverde asv Dronten de bal al weer terug. Jodi de Boer liet de bal heel slim lopen, waardoor deze bij Rihairo Meulens terecht kwam, maar ook hem lukte het niet, meer uit deze mogelijkheid te halen. 

Zo probeerde asv Dronten het wel, maar was het erg ongelukkig in de acties. Daarentegen voetbalden de Bataven eigenlijk heel gemakkelijk, vonden ze elkaar prima, maar was elke eindpass een prooi voor de Drontenaren.

Het publiek was daardoor toch wel enigszins de verliezer. 

asv Dronten begon toch wel wat meer druk uit te oefenen op de Gelderse verdediging en een voorzet van Raven werd door de verdediging van de Bataven tot corner verwerkt. Uit de toegekende corner kreeg de mee op gekomen Brouwer, een reuzekans bij de 2e paal. Zijn uitstekende kopbal belandde net naast de verkeerde kant van de paal. 

Rond het half uur waren het de Bataven weer die de supporters van Dronten even lieten zweten, de bal glipte door de verdediging heen, een vrije doortocht lonkte, maar Brouwer was zeer attent en loste dit vakkundig op. Gevaar geweken. 

Kort hierop was het de goedspelende Niek Telgen, die op links doorkwam. Na een gekraakt schot van Breukelman, belandde de bal bij hem, nadat hij eerst een mannetje omspeelde, gaf hij de bal voor. Zijn voorzet werd tot corner verwerkt. Een corner die geen gevaar opleverde.

In minuut 33 was het weer asv Dronten dat gevaarlijk werd, een mooie hoge bal van Pim Breukelman, kwam bij de tweede paal terecht. De Graaf probeerde het in één keer, maar raakte het zijnet. 

Los van een corner voor Bataven vlak voor rust, gebeurde er in het eerste bedrijf eigenlijk weinig opzienbarends meer en zo gingen beide ploegen rusten met een 1-0 stand. 

Net als in de eerste helft, waren in de tweede helft de gevaarlijkste momenten voor het Dronter doel. Alex Bindenga kreeg even geen controle over de bal en verslikte zich bijna, hij kwam met de schrik vrij. En in minuut 48 een schot van de Bataven, die uitstekend geblokt werd door Brouwer, die daarna zijn ploeggenoten maande tot scherpte!

Die scherpte was er zeker bij Breukelman. In de eerste helft al betrokken bij veel momenten en in het eerste kwartier van de 2e helft eiste hij veelvuldig de bal op, om zo het spel te verdelen. asv Dronten had de controle en de Bataven konden daar slechts een wanhoopsschot tegenover stellen. 

Na 55 minuten zat de wedstrijd voor de Boer erop, met zijn assist stond hij nog altijd aan de basis van de enige goal tot dan toe, hij werd vervangen door Leichtenberg. 

2 minuten hierna was het de Graaf, die Timmer vond, daarna kwam de bal bij Breukelman, die net naast schoot. 

Weer 3 minuten later, stuurde Breukelman, de Graaf weg, maar zijn voorzet werd onderschept door de keeper van de Bataven. 

Tussen minuut 60 en 70 waren het de Bataven weer, die op zoek gingen naar de gelijkmaker. Eerst was het Leichtenberg die de bal wegkopte voordat de ploeg uit Gendt gevaarlijk kon worden en ook Timmer probeerde fel te verdedigen, met een gevaarlijke sliding, miste hij gelukkig net de benen van een Bataafse aanvaller. Ondertussen ging de Graaf naar de kant, zijn vervanger was Willem Jelle Bos. 

Na een corner van de Bataven, die net naast werd gekopt, was het de net ingevallen Bos, die vol voor de bal wilde gaan, met zijn sliding, klapte zijn enkel dubbel, en hij moest zich na 10 minuten al weer laten vervangen door Dylan van der Stoel. 

In de 75e minuut was het Yanick Leichtenberg, die een kans kreeg in de 16, hij werd goed verdedigd, waarna de bal bij Kroes terecht kwam, die hoog over schoot. 

Weer 5 minuten later zag Meulens Pim Breukelman vrij staan, deze legde aan, maar schoot de bal naast de goal. 

Met nog 10 minuten te gaan voelde je dat asv Dronten wilde doordrukken, maar dit niet echt voor elkaar kreeg. De frustratie daarover, leverde Meulens geel op bij een actie.

De Bataven daarentegen wilde misschien wel, maar waren onmachtig en creëerde zeer weinig. 

5 minuten voor tijd nog enige opwinding. Alex Bindenga wilde bal hard wegschieten, maar deed dit tegen een speler van Bataven op. De bal ging de lucht in, maar Bindenga was net op tijd terug om de bal te vangen. 
In dezelfde minuut kopte Leichtenberg met het hoofd tegen het hoofd van speler van de Bataven, maar beiden konden gelukkig verder. 

Om de overwinning over de streep te trekken werd in de laatste minuten veelvuldig de hoek van het veld opgezocht om tijd te winnen. asv Dronten kwam niet meer in de problemen en kon zo haar eerste driepunter aantekenen. Een héérlijk gevoel!

De Drontenaren vinden zich nu terug op een uitstekende 6e plek en mogen volgende week richting Apeldoorn voor een avondwedstrijd. 

18:00 uur wordt er afgetrapt tegen WSV. 

 

AvL

MotM - Pim Breukelman