Waar de afgelopen week de sint en zijn pieten op de deuren kwamen kloppen, ging het kloppen gistermiddag in Dronten vrolijk door. In opnieuw een topwedstrijd, tegen de Merino’s  in bloedvorm, klopte de jeugd opnieuw hard en duidelijk op de deur. Dylan van der Stoel en Pim Breukelman mochten invallen en deden dat met verve. Met hun spel, lieten ze zien, dat asv Dronten reikhalzend mag uitkijken naar de toekomst.

Waar trainer Wim Schaap vorige week aangaf onvoldoende perspectief te zien, mogen we verwachten, dat dat niet gestoeld zal zijn op het perspectief in de jeugd. Want gisteren zagen we eens te meer, dat de jeugd heftig op de deur van ons vlaggenschip bonst!

Vooraf was er een hoop scepsis over de wedstrijd tegen de Merino’s. De mannen uit Veenendaal zijn in bloedvorm en scoren er lustig op los. asv Dronten heeft een wat mindere periode en met name de schorsing van Raven en de vele blessures baarden zorgen. Dirk, Jeroen, Martijn, Yordi, allen moesten ze de belangrijke wedstrijd van zaterdag aan zich voorbij laten gaan en was vooraf al bekend, dat de jeugd het moest gaan doen.

asv Dronten begon in de volgende opstelling:

Bindenga, van der Meijden, Akot, Stenekes, Breemhaar,
Braam, Siebelink, Maljaars,
Bos, de Boer, Damman.

Waar een storm van het sterke Merino’s was verwacht, was het juist asv Dronten dat brutaal uit de startblokken schoot. Er werd gelijk hoog druk gezet en dat resulteerde in de beginfase gelijk in twee goeie kansen voor Jodi de Boer. Jodi die vandaag zijn 100e goal voor asv Dronten zou kunnen gaan scoren, liet de eerste twee kansen onbenut.
Ook de Merino’s kwamen er af en toe gevaarlijk uit en lieten zien, waarom ze bovenin geposteerd staan. Gelukkig was Alex op zijn hoede en ranselde een kans uit het doel!

asv Dronten ging verder met druk zetten op vijandelijk doel, maar kreeg de deksel op de neus. Willem Jelle Bos, weer zeer bedrijvig deze middag, en terecht ‘man of the match’ kwam veel te laat bij een verdediger van de Merino’s, deze stortte ter aarde, maar de scheidsrechter gaf voordeel, Aron Veldhuizen (alias de Kuyt van Veenendaal) ging goed door op links en waar 4 verdedigers van asv Dronten het strafschopgebied in sprintten, hield de zeer sterk spelende Joop de Bruin van de Merino’s, in en kon op de 16, de teruggetrokken bal tegen de touwen jagen. 0-1! Niet lang hierna klopte de buitenspelval van asv Dronten niet en een opkomende back, kon doorgaan op rechts, voorleggen en ook deze bal werd behendig binnengelegd. asv Dronten had de bal, de Merino’s stonden 0-2 voor!

Eigenlijk verliep de wedstrijd zoals verwacht, de Merino’s bleken messscherp, lieten asv Dronten voetballen, en sloegen toe waar mogelijk.
Gelukkig bleef asv Dronten voetballen, met name Bos zocht meermalen het duel op en dat legde hem geen windeieren. Vlak voor rust wist hij het strafschopgebied in te slalommen en werd onreglementair gestuit: penalty. Jodi de Boer faalde niet en zo was asv Dronten ook qua stand weer terug in de wedstrijd. asv Dronten wilde nog voor rust orde op zaken stellen en Bas Maljaars kwam door op rechts en legde de bal op het hoofd van Jodi, maar de bal trof geen doel.
Hierna was het Frank Damman die op links doorkwam, maar de bal die voorlangs ging werd tot corner verwerkt door de verdediging van de Merino’s. De corner die volgde werd bij de 2e paal neergelegd, teruggekopt en hierna door Sean richting doel gekopt, de keeper grabbelde, deed dat nadat de bal de doellijn had gepasseerd, maar de scheidsrechter besloot, dat de bal bij Sean al achter was geweest, zeer dubieus, maar helaas bleef de leidsman bij zijn besluit, doeltrap.

Frank strompelde over de achterlijn, hij bleek niet verder te kunnen, dus nog voor rust moest jeugdspeler Dylan van der Stoel aantreden. In de rust, die met 2-1 werd gehaald, bleef ook Fabian van der Meijden in de kleedkamer achter. Trainer Schaap schoof Wilko terug naar achteren en posteerde Pim Breukelman op het middenveld. Dit bleek uiteindelijk een uitstekende zet. Pim speelde alsof hij al jaren in het eerste elftal meedraait. Hij speelde vrij, was rustig aan de bal en zocht constant naar de weg vooruit.
Dit gold trouwens ook voor Dylan, die met zijn snelheid, fysiek en drive naar voren voor veel druk op de verdediging van de Merino’s zorgde!
Op basis van de wedstrijd van afgelopen zaterdag, lijken we nog een hoop plezier aan beide spelers te gaan beleven!

In het begin van de tweede helft gingen twee corners vooraf aan twee grote kansen met verschillende afloop. De Merino’s straften eerst bijna gerommel in de verdediging van asv Dronten af, hierna volgde een corner van de Merino’s die werd afgeslagen en in de tegenstoot, ging de bal razendsnel van Nick, naar Sean, weer terug naar Nick en via Jodi, die Lucky op rechts wegstuurde werd de bal teruggetrokken op de doorgelopen Jodi en had de 2-2 binnen moeten liggen. De corner die volgde leverde een kans voor Rik op, maar de bal stuitte op de keeper, die gelijk voor een voortzetting zorgde en in de tegenstoot ging de bal zeer ongelukkig tegen het been van Wilko, waardoor keeper Alex kansloos was: 1-3. Het doek leek gevallen.

Wat heerlijk te zien, dat asv Dronten zich herpakte en met name de drive van de jeugd, was hierin een inspiratie voor de rest. Dylan ging richting strafschopgebied, liet zich inspelen door Lucky en legde terug op Bas Maljaars, die het net vond: 2-3. asv Dronten rook bloed! Dylan ging uitstekend door op links en versierde een corner, de afgeslagen corner werd door Wilko opgepikt, die bracht de bal hoog voor en nog voor het 16 meter gebied kreeg Pim zijn hoofd tegen de bal, maar de keeper kon net redding brengen. asv Dronten dicteerde, en de Merino’s deelden af en toe wat speldeprikjes uit, maar keeper Alex was op zijn hoede!

In de laatste fase ging Dronten vol voor een punt, of meer!

Dylan was opnieuw de regisseur, hij stuurde Willem Jelle weg, deze werd gestuit, maar de scheidsrechter zag er niks in en liet doorspelen. Hierna mocht Willem Jelle het opnieuw proberen, hij lanceerde zichzelf op links, gleed langs de verdediger, maar zijn voorzet, half hoog en te hard vond geen medespeler.
Hij gaf niet op, want opnieuw kon hij aan de linkerkant doorkomen, hij leek de bal iets te ver voor zich uit te spelen, de keeper kwam uit en leek Willem Jelle te vloeren, de meningen naast het veld waren verdeeld, zo ook op het veld. De scheidsrechter wees naar de stip en kreeg heel spelend Veenendaal over zich heen, maar hij was onverbiddelijk. Sean pakte de bal en fluisterde Jodi nog wat toe, deze bleek koelbloedig: 3-3!

Een wedstrijd die alle kanten op ging en vele gezichten kende, eindigde uiteindelijk in een terecht gelijkspel, waarbij het positieve, mannelijke spel van de jeugd opviel, maar ook de rest van het team liet zien, als een hecht collectief te kunnen strijden, ook als het tegenzit, en dat tegen een team, wat al het hele seizoen laat zien in grootste vorm te verkeren en heel makkelijk het net vindt!
Wij zien hierin heel veel perspectief, zeker ook met alle spelers, die er nog bij kunnen komen nadat de blessurestorm is gaan liggen!

Batavia en Unicum lieten eveneens punten liggen, dus bovenin blijft het spannend. Volgende week mag getypeerd gaan worden als ‘Super Saterday!’ asv Dronten gaat op bezoek bij vv Unicum en de Merino’s bezoeken eveneens Lelystad, zij spelen de topper tegen Batavia ’90.

Een oproep om in groten getalen richting Lelystad af te reizen, volgende week! De wedstrijden in Lelystad vangen om 15:00 uur aan.