Met zijn twee doelpunten in de thuiswedstrijd tegen De Merino’s uit Veenendaal tikte Jodi de Boer als derde spelers in de historie bij asv Dronten de 100 goals aan. Alleen deden Gerrit de Vogel in de jaren zestig en zeventig en Joany Arscherl in de jaren rond de eeuwwisseling hem dat voor. Hoewel het exacte aantal doelpunten van de thans nog steeds actieve Gerrit (nu bij klussenclub) niet bekend zijn omdat men toen nog niet exact de doelpunten registreerde kwam hij uit op rond de 250 doelpunten.

Van Joany Ascherl is wel het precieze aantal bekent nl; 259 doelpunten in 358 wedstrijden ( zestien seizoenen) wat hem de topscoorder alle tijden maakt bij asv Dronten.

Jodi de Boer debuteerde in 2012 in het eerste en had zijn topjaar in de 2e klasse in het seizoen 2013 – 2014 met 31 goals. Het gaat om doelpunten in officiële wedstrijden zoals de competitie, de nacompetitie en de bekerwedstrijden. In totaal speelde Jodi 225 officiële wedstrijden. We gaan er van uit dat Jodi die uit een echt asv Dronten familie komt nu opgaat voor de volgende mijlpaal en dat hij nog lang in het eerste zal blijven spelen.

Uw Archivaris
Hans Engelvaart


Jodi de Boer in actie tegen Batavia (foto Peter Renkema)