asv Dronten heeft vanavond vertrouwen opgedaan richting de herstart van de competitie. Aanstaande zaterdag trappen we thuis af tegen FC Horst en voorafgaand daaraan werd er geoefend tegen 1e klasser Doskampen.

asv Dronten kent nog altijd een lijst aan blessuregevallen. Ook Maljaars en Akot sloten zich aan bij de al gebleseerde lijst van spelers.


asv Dronten startte vanavond op sportpark de Maten met de volgende 11 spelers:

Bindenga, Stenekes, Breemhaar, Braam, Siebelink, Raven, de Boer, Schols, Bos, van der Stoel en van der Meer.


Het leek er op alsof de 11 van Dronten opdracht hadden gekregen gelijk volle bak druk te zetten, want vanaf seconde 1 zette asv Dronten Dosk vast en had het de Kampenaren in de greep.

Een prachtige crosspass van Siebelink kwam bij Willem Jelle Bos, zijn voorzet werd tot corner verwerkt, hierna een aanval over rechts, Jeroen zette voor, Dylan kopt de bal, maar met te weinig kracht , asv Dronten bleef doordrukken, en Kampen probeerde hier en daar wat. De kleine rappe rechtsbuiten van Doskampen kon doorkomen op rechts, versierde een corner, maar die liep op niks uit.


asv Dronten had de bal en zocht naar openingen, op het middenveld lukte dit heel aardig, met Jodi, Kelson en Yordi, die telkens goed wegdraaiden, maar de goede eindpass ontbrak.

Ook Willem Jelle was bedrijvig, probeerde de back van Kampen bijkans dol te draaien, maar echt effectief was dit niet.
Kampen deed weer een poging, na een ingooi draaide de bonkige spits van Doskampen goed weg, legde de bal terug, het schot werd verwerkt tot corner, die door Jeroen werd weggekopt.


asv Dronten had de bal en met name Nick Siebelink viel op, door een aantal hele goede verdedigende acties. Hij verving Lucky Akot en deed dit meer dan behoorlijk, Ook Rik was achterin scherp, hij onderschepte een bal en met een wippertje stoomde hij door richting middenveld. Jeroen en Dylan vonden elkaar hierna prima, maar rondden opnieuw niet af.

De volgende aanval via links met Bos, werd onderbroken met een overtreding, nadat de scheidsrechter al had gefloten, vond een verdediger van Doskampen het nodig om door te halen op Willem Jelle, met een opstootje tot gevolg.
De scheidsrechter floot gelijk en stuurde de ploegen naar de kleedkamer, maar kwam hier toch op terug. 


De vrije trap die vervolgens mocht worden genomen belandde bij de keeper van Kampen.

Pas na 33 minuten was het Kampen, dat het eerste schot op de Dronter goal loste, maar zonder gevolgen.

asv Dronten vervolgde haar weg richting Kamper goal. Bos zag een corner van de lijn worden gehaald en Siebelink schoot over, na een een-twee tussen Yordi en Jodi werd Jeroen alleen voor de keeper gezet, maar gehaast schoot hij de bal op de keeper. Zo was het spel volledig voor Dronten, maar was het in de laatste fase onnauwkeurig.


Ruststand: 0-0


In de rust kwam Chris van Maanen voor Raven en was het Doskampen dat de rollen leek om te draaien. Er waren ineens lopende mensen en druk op Dronter verdediging. Ondanks dat kwam Dronten er goed uit en wist het in de 50e minuut de score te openen. Yordi combineerde met Willem Jelle, kreeg de bal terug en rondde prima af. 0-1!


Hierna leek de linksbuiten van Doskampen de show te gaan stelen, een voorzet van rechts werd via een prachtige omhaal op de paal geschoten, het moet gezegd, dit had een beter lot verdiend, een prachtige uitvoering, maar voor Kampen helaas.


Nick Siebelink ging verder waar hij gebleven was, met uitstekend verdedigen en ondertussen kwamen Bob Breemhaar en Tom Kijk in de Vegte voor Yordi Schols en Willem Jelle Bos.

Een afvallende bal werd door Chris in één keer op de pantoffel genomen, maar er zat een been tussen. 

Niet lang daarna werd Bob weggestuurd en hij zag de keeper voor zijn goal staan en twijfelde niet, een prachtige lob over 30 meter: 0-2!

Doskampen probeerde het nog wel, maar Alex Bindenga bleef scherp. Ook Dylan probeerde nog om de goal van Bob te overtreffen, maar zijn lob ging net over.


Een uitstekende oefenwedstrijd met een mooie overwinning op nummer 7 van de 1e klasse Oost, Doskampen.

Met vertrouwen mag er uitgekeken worden naar aanstaande zaterdag, als FC Horst op bezoek komt en de competitie wordt hervat, al is het aantal fitte spelers broos. Hopelijk kunnen in de loop van de week weer wat spelers aansluiten.


Aftrap zaterdag om 14:30 uur op het burgemeester Dekker sportpark.