asv Dronten mocht afgelopen donderdag aftrappen voor het nieuwe prestigieuze voetbaltoernooi om de RIXAX cup.  

Nieuwe trainer voor het volgende seizoen Patrick Posthuma lanceerde hoogstpersoonlijk deze nieuwe cup voor Flevolandse elftallen. Een prachtig initiatief, waarbij niet alleen de prijzenpot in het oog springt, maar er ook wordt gespeeld met vernieuwde spelregels.
Eén daarvan wierp donderdag al zijn vruchten af, het mogen doorwisselen van spelers. Dylan, gewisseld, kwam opnieuw het veld in nen scoorde.


20 Flevolandse teams schreven zich in en er werd geloot, waarbij asv Dronten het in de eerste ronde op mocht nemen tegen de fusie club Creil/Bant, dat uitkomt in de 4e klasse en daarin keurig 3e staat!


asv Dronten startte met de volgende 11 spelers:
Bindenga, Siebelink, Stenekes, Breemhaar, Akot, Maljaars, Schols, Raven, Bos, de Boer, van der Stoel.

Met name linksback Siebelink viel op. Hij verving de ongelukkige Fabian van der Meijden. Waar vele spelers op de weg terug lijken, brak Fabian zijn middenvoetsbeentje van zijn kleine teen en zal hij voorlopig niet in actie kunnen komen.


asv Dronten kwam ongelukkig uit de startblokken, een corner werd slecht verwerkt en door Creil/Bant binnengewerkt: 1-0. Niet veel later zagen we wat we zo nodig gemist hebben. De sterk spelende Yordi Schols bracht asv Dronten op gelijke hoogte: 1-1.


asv Dronten was fel en wilde doordrukken, helaas bleek Willem Jelle Bos zijn fanatisme nog niet helemaal onder controle te hebben, iets om aan te werken, hij kreeg geel gepresenteerd voor praten. Ondank dat het jonge asv Dronten graag wilde, liet ook Creil/Bant zien, waaorm ze het zo goed doen in de competitie. Een goed uitgespeelde aanval over rechts werd keurig afgerond. asv Dronten moest opnieuw op zoek naar de gelijkmaker.

Deze werd gevonden op schitterende wijze. Gelegenheids linksback Siebelink kwam mee op, nam de bal mee op de borst en schiet de bal prachtig in de kruising! 2-2!


Hierna was het voor asv Dronten het signaal om door te drukken: een goede aanval van Willem Jelle Bos, die de bal voorzette en Dylan van der Stoel die keurig binnentikt, 2-3! En ook de 2-4 liet niet lang op zich wachten. Opnieuw Dylan die een knap uitgespeelde aanval prima afrondde. Rust: 2-4.


In de rust werd Klaas Koster in het veld gebracht ten koste van Alex Bindenga en Jeroen van der Meer kwam voor Dylan van der Stoel.

Ook Bob Breemhaar mocht na lange tijd zijn opwachting weer maken in het eerste elftal, hij kwam voor Lucky Akot. Niet veel later gebeurde iets wat dus tijdens de RIXAX cup als experiment wordt gedaan. Er wordt gespeeld met vernieuwende regels, waarbij ook de knvb meekijkt, om te zien of deze regels misschien in de toekomst ingepast kunnen worden in het hedendaagse voetbal.

Dylan, al gewisseld, kwam opnieuw in het veld. Ditmaal wisselde hij met Yordi Schols. En niet lang nadat hij het veld had betreden, schoot hij zijn 3e van de avond binnen! 2-5!


Ook bij de afsluitende treffer was Dylan betrokken. Zijn assist werd op waarde geschat door Jeroen, die asv Dronten defintief naar de 1/8 finales van de RIXAX cup schoot, waarin het de degens mag gaan kruizen met sv Marknesse. 

Dit zal zijn op zaterdag 29 februari in Dronten.


Zoals al gezegd, springt ook de hoofdprijs in het oog: De winnaar van de Rixax Knock Out Cup ontvangt een grote geldprijs/cheque voor de gehele vereniging, een oefenwedstrijd tegen het eerste elftal van Almere City FC in de voorbereiding op het nieuwe seizoen op locatie én een volledig verzorgde seizoensafsluiting voor het elftal die de cup in ontvangst neemt.


Via onderstaande link horen we aanstaand hoofdtrainer van asv Dronten Patrick Posthuma over de inhoud en het ontstaan van de RIXAX cup: Medewerker Patrick Posthuma vertelt meer over dit unieke toernooi! https://t.co/MKntXaJbLr

https://twitter.com/AlmereCityFC/status/1217171411669848065?s=20