Het had niet veel gescheeld of het Oktoberfest had zonder trainer Wim Schaap plaats moeten vinden.
De trainer liet zich in het verleden ontvallen in een interview in ‘de taxi,’ dat een feestje in de kantine na een verloren wedstrijd voor hem ondenkbaar is! Zaterdagavond na de wedstrijd stond in de kantine van asv Dronten het Oktoberfest gepland en er stond asv Dronten dus maar één ding te doen, winnen van hekkensluiter Be Quick uit Zutphen, anders zou het feestje zonder de trainer gevierd moeten gaan worden.

Terwijl menig supporter zijn plekje op de tribune of rond het veld nog moest zoeken (waaronder oud trainer Jan Vlap), leken de gedachten al bij het geplande feest: Lucky Akot ging alvast zitten (in het strafschopgebied) en zo kreeg de aanvaller van Be Quick alle tijd om de bal te laten stuiteren en daarna met een halve volley in het dak van het doel te werken: 0-1!

asv Dronten kon gelijk in de achtervolging, maar bleek nog steeds last te hebben van een kwaal, die deze competitiegang al vaker naar boven kwam: kansen volop, kansen afmaken, ho maar! Met name Jodi de Boer kreeg een reuzenkans, maar schoot in kansrijke positie hoog over.

Het duurde tot bijna een half uur, voordat Martijn Timmer prima werd vrijgespeeld op de linkerkant, hij raakte de bal eigenlijk helemaal verkeerd, maar de keeper van Be Quick trapte in de onbedoelde schijnbeweging, en zo hobbelde de bal richting het net, 0-1!
Net zoals deze laatste bal, hobbelde ook de wedstrijd verder en had asv Dronten voornamelijk de bal, maar tot grote kansen kwam het eigenlijk niet: ruststand 1-1.

Na de rust een bekend recept, dat al vaker tot mooie dingen heeft geleid. Jeroen van der Meer kwam in het veld voor Frank Damman. Zo was er met van der Meer en Bos dreiging vanaf beide flanken en probeerde asv Dronten de overwinning te forceren tegen het laaggeklasseerde Zutphen. Van der Meer startte gelijk overtuigend, want tot twee keer toe zoch hij zijn directe tegenstander op en tot twee keer toe werd hij onreglementair gestuit. Dit leidde tot twee keer een gele kaart en dus rood voor de verdediger van Be Quick.

asv Dronten begon meer en meer druk uit te oefenen op het doel van Zutphen, waar de keeper van Be Quick steeds meer vertrouwen tankte, en de ploeg uit het oosten zo langzamerhand ging geloven in het eerste puntje van deze competitie. Het duurde tot de 78e minuut toen Willem Jelle Bos opnieuw wat probeerde te forceren op de flank en hij daarna een prima voorzet afleverde, die door Kelson Raven tot doelpunt werd gepromoveerd: terwijl hij juichend wegliep vond de verdediger van Be Quick het nog nodig hem aan zijn staart te trekken, maar dit ontging de scheidsrechter. Een stukje begrijpelijke frustratie van een ploeg in noodweer, die dacht een punt te gaan overhouden aan de wedstrijd in Dronten.

Hierna was het voor Kelson Raven tijd om zijn kwaliteiten achterin aan te spreken. Fabian van der Meijden verliet het veld en werd vervangen door Nick Siebelink, die prima inviel.

De hoop voor Zupthen was helemaal voorbij, toen Jeroen van der Meer nog even liet zien, dat hij klaar lijkt te zijn voor een basisplaats.

Dit was net nadat Martijn Timmer was uitgeroepen tot man of the match, waar misschien Kelson Raven of Jeroen van der Meer hier ook wel recht op hadden gehad.

Van der Meer schoot tot tweemaal toe met een bekeken schuiver de bal langs de keeper van Be Quick en daarmee viel het doek voor de mannen uit Zutphen en mochten de mannen van asv Dronten inclusief trainer Wim Schaap met opgeheven hoofd de gang richting het Oktoberfest maken!

Aangezien ook Unicum en Batavia blijven winnen is het nog altijd een kwestie van aanhaken voor Dronten.
Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen middenmotor Lunteren. We hopen dat asv Dronten dan opnieuw een overwinning mag gaan bijschrijven.