De afgelopen weken heeft de gemeente Dronten een aanbesteding georganiseerd voor het vervangen van het huidige kunstgrasveld 3.  Deze aanbesteding betreft de renovatie van het kunstgrasveld bij korfbalvereniging ASVD en het veld 3 bij asv Dronten.

Inmiddels is duidelijk geworden dat het project uitgevoerd wordt door CSC Sport. Dit is dezelfde partij die ook in het verleden de velden 1 en 2 bij asv Dronten heeft voorzien van kunstgras. Tevens is CSC Sport een van onze sponsoren van de vereniging.

CSC Sport gaat de komende week al voorbereidende werkzaamheden uitvoeren, waarna met ingang van 6 mei de start van de twee te renoveren velden gaat beginnen. Bij asv Dronten wordt de huidige kunstgrasmat verwijderd en wordt een sporttechnische onderlaag vervangen. De paden tussen de hagen en het hekwerk worden verbreed, de ballenvangers achter de pupillendoelen worden van nieuwe netten voorzien en er komen opslagplaatsen voor de trainingsdoelen.

Het nieuwe veld wordt naast de standaard veldbelijning ook voorzien van blauwe belijning voor de pupillenvelden voor de speelvormen 8×8 en 6×6. Als infill materiaal wordt rubber gebruikt conform de geldende voorschriften van de KNVB. Rondom het veld worden slagplanken aangebracht om de verspreiding van infill buiten het veld zoveel mogelijk te voorkomen.

Als alles volgens planning zal verlopen is het veld half juni gereed.

Omdat de sportparken de afgelopen weken afgesloten waren heeft de gemeente Dronten, voor de verruiming van de Coronamaatregelen, al de beslissing genomen om bij alle natuurgrasvelden groot onderhoud uit te voeren. Dit betekend dat de deze wedstrijd- en trainingsvelden tot begin juli niet gebruikt kunnen worden. We hebben op dit moment dus alleen de velden 1 en 2 tot onze beschikking om te gebruiken.

We verwachten met bovenstaande renovatie en het groot onderhoud aan de natuurgrasvelden dat in augustus alle velden er in topconditie bij liggen voor een nieuw voetbalseizoen.

Het bestuur