Na twee weken van rust mochten de jongens van asv Dronten eindelijk weer de wei in voor een wedstrijd! In Noordscheschut troffen ze een wisselvallige ploeg, die het de topploegen af en toe flink lastig maakte deze jaargang. 

asv Dronten was gewaarschuwd.

 

De volgende 11 namen mocht aan de aftrap beginnen:

Bindenga, Raven, Brouwer, Leichtenberg, Meulens, van der Vlag, Timmer, Siebelink, Schols, Veldman en de Brons

 

Op de bank:

Telgen, de Boer, Verburg, P. Breukelman, van der Stoel en Bosch.

de wedstrijd is begonnen

Het eerste kwartier was duidelijk, dat beide teams veel energie in de wedstrijd wilde stoppen. Beide ploegen probeerden druk te zetten en naar voren te spelen, maar tot echt grote kansen leidde dit alles niet. 

Naast alle energie die in de wedstrijd werd gestoken wilde beide ploegen ook zorgen, dat ze vooral geen tegengoal te incasseren krijgen en beider verdedigingen stonden dan ook goed. 

 

Dit beeld veranderde eigenlijk niet de eerste helft. Het was zoals dat zo mooi heet, onderhoudend. asv Dronten wilde graag laten zien, waarom het bij de eerste 4 ploegen van deze competitie staat en Noordscheschut wilde laten zien, opgewassen te zijn tegen ploegen uit de top-4.

Het maakt, dat we kort kunnen zijn over de eerste helft, die eindigde in 0-0!

 

Na rust zette asv Dronten duidelijk een tandje bij, een paar minuten na rust kracht bij gezet door een schot van Meulens. Helaas belandde deze in de handen van de keeper. 

In minuut 56 een corner voor asv Dronten, die door Martijn Timmer maar net werd overgekopt. 

De druk van Dronter zijde werd groter. Posthuma wisselde Veldman en van der Vlag, voor hen kwamen Bosch en Telgen in het veld. 

Dronten probeerde nog meer druk te zetten op Noordscheschut, zeker ook omdat de tijd ging dringen.

Maar we weten van de wedstrijd tegen sv Epe, dat we nooit moeten wanhopen………Er komt altijd dat moment!

 

In minuut 70 was dat moment nog niet gekomen en in minuut 75 opnieuw een wissel aan Dronter zijde. Martijn Timmer mocht gaan douchen en voor hem kwam Dylan van der Stoel. Nog meer aanvalslust!

Nog geen twee minuten na deze wissel was daar dan dat moment. Waar we tegen sv Epe tot de 95e minuut moesten wachten, was het nu in minuut 77, dat Schols zich liet gelden. Een corner belandde tot ieders verbazing tussen de palen en raakte het net: 0-1!! 

Zou Schols het dan weer gaan doen?

 

Voor meer balans wisselde Posthuma Meulens ten faveure van P. Breukelman. En aan de wissel zal het niet gelegen hebben, maar precies daarna kreeg Noordscheschut een enorme kans, maar gelukkig voor alles wat Dronten heet, ging de bal voorlangs. 

Het bleek het laatste wapenfeit van belang, want asv Dronten trok de overwinning over de streep en wat een belangrijke!

Want asv Dronten houdt de aansluiting met de bovenste ploegen, al moet het enige ruimte laten. We zijn heel benieuwd wat er nog in het vat zit. 


Eerst volgende week SVI thuis, een ploeg waar asv Dronten het traditiegetrouw lastig mee heeft!


AvL