We gingen met u terug in de tijd naar het jaar 1990 een jaar waarin veel gebeurde.

De vereniging groeide als kool  en in dit jaar kon het 750-ste lid worden ingeschreven in de persoon van de 11 jarige Marko Hooglander. Dit heugelijke feit was voor slager Niek vd Vlis de reden om alle E- en F-pupillen een bal te schenken. Ook kreeg de club zelf 30 wedstrijdballen.

     

Het ging in 1990 goed met de jeugdafdeling zo promoveerde de B1 naar de landelijke competitie waardoor het tegen oa Veendam en FC Twente moest aantreden.

    

Op het hoofdveld werd een wedstrijd gespeeld tussen het Lichtschip (thans Ichtuscollege) gecoacht door eerste elftal speler Rik Sloetjes en Ajax in de leeftijd van 14 en 15 jaar. Het werd 2-9 met door een doelpunt van Dronter zijde door Sander Broekhuizen.

Tevens kwam dat jaar ook een betaalde BVO naar Dronten nl. FC Utrecht. De tot stand komen van dat duel kwam doordat de toenmalige directeur van FC Utrecht, Hans Ooft, in Dronten woonde. FC Utrecht versloeg asv Dronten met liefst 10–0. Spelers van Utrecht waren o.a.; Smolarek, van Eeden, Liesdek, Bijl, de Kock, de Kruiff en Plugboer. Twaalf honderd toeschouwers kwamen op het duel af en omdat sponsoren de rekening hadden betaald vloeide de recette in de kas van de vereniging.

Het hoogtepunt van 1990 was zonder meer de realisatie van het kunstgrasveld op veld 3, het eerste in de regio.

Door de ledengroei en de herstructurering van het hele sportpark werd dit mogelijk.

Zo kwam de hockey vanaf de velden bij de Morinel naar de West en werd de tennisvereniging verplaatst van waar nu het korfbalveld ligt naar de huidige locatie en kreeg de korfbal extra velden. De atletiek kreeg een clubhuis en een 400 meter baan. In juni vond de opening van dat nieuwe sportpark plaats met een open dag.

    

Het unieke kunstgrasveld legde asv Dronten geen windeieren vooral omdat er een strenge winter met sneeuw volgde en daardoor kwamen naast elke hoofdklasser ook Volendam  en FC Zwolle tegen ons oefenen. Van Zwolle werd maar nipt met 1-2 verloren en van Volendam zelfs met 1-0 gewonnen.

Het koste aanvankelijk bij de KNVB moeite het veld goed gekeurd te krijgen omdat het in de afdeling Zwolle het eerste veld was en er waren zelfs tegenstanders die weigerden op het veld te spelen. Hoe anders is dat tegenwoordig met al het kunstgras wat er nu ligt bij al die verenigingen.

     

Tot slot lezen we in het archief over het jaar 1990 dat er voor het eerst oud papier werd opgehaald in wijk de Manege in Dronten Zuid. Omdat men kennelijk moest wennen werd slecht 100 kg opgehaald

 

Het seizoen werd traditioneel afgesloten met een familiedag.

Archivaris Hans Engelvaart