Konden we in deel 1 al aangeven dat in het jaar 1995 veel is gebeurd, dat zal ook uit het onderstaande vervolg blijken. Het hoogtepunt was zonder meer de wedstrijd tegen Feijenoord die de heropening van het hoofdveld inluidde.

Doordat oud klasgenoot Geert Meijer assistent trainer was bij de Rotterdamse formatie lukte het ons Feijenoord naar Dronten te halen. Echter bijna ging het op het laatste moment niet door omdat de club wel eerst de bekerfinale tegen FC Volendam moest winnen. Bij verlies zou men niet komen omdat men zich dan voor de intertoto competitie moest plaatsen. Als Ajacied heb ik nooit zo gehoopt dat Feijnoord zou winnen van Volendam, maar die dag wel. Gelukkig won men met 2-1 door een winnende treffer van Mike Obiku. Op woensdag 31 mei was het zo ver, na Vitesse, Groningen, Utrecht en Ajax trad Feijenoord aan tegen asv Dronten met de volgende spelers; de Goeij, Trustfull, van Gobbel, Kiprich, Heus, Scholten, Bosz, Fraser, Witschge, Glaucio, Blinker, Dubbelman, Maas en Taument. Trainer was Willem van Hanegem.  Na een 0-3 ruststand werd het uiteindelijk 0-8.

combi-elftal van ASVD tegen Feijenoord

asv Dronten had een gemengde selectie opgesteld met spelers van de zondag- en zaterdagafdeling. Het elftal stond onder leiding van Fred Grim. Van de zaterdag waren uitgenodigd; Edwin Nieuwhof, Wout Sleurink, Emiel Sijtsma, Jan Willems, Walter van der Linden, Arnold Kloostra, Joany Ascherl, Jouke van Dijk en Leon Dorgelo. Marco Reichardt viel af omdat hij zijn vertrek had aangekondigd naar VVOG. Voor de zondag; Barteld Hoekman, René Meijering, Nico vd Meij, Martin Bosch, Jazon Radi en Werner Spekkink.  De begeleiding bestond uit; Jos Stokkelaar, Ineke vd Wetering, John de Boer en Henk Posthuma. Jan de Ridder verrichte als echte Feijenoord fan de aftrap. Er kwamen 3512 toeschouwers op af. In die tijd koste Feijenoord 27.500 gulden.  De fruittelers uit onze gemeente hadden na afloop van de wedstrijd voor het publiek appels ter beschikking gesteld  die dan ook tot ver in het dorp terug te vinden waren. Helaas werd het feest na de wedstrijd ontsiert door een vechtpartij in het clubhuis waarbij zelfs een politie eenheid werd ingeroepen om de orde te herstellen. 3 personen werden gearresteerd. De reden was dat een zoon tegen zijn vader had gezegd dat Ajax toch beter was omdat die een paar jaar eerder asv Dronten met 13-0 had verslagen.

In 1995 was asv Dronten de initiatiefnemer voor de instelling van de week voor de scheids iets wat later een landelijke actie werd. Op het eigen complex werd Jan Vos aangesteld als beheerder die er voor moest zorgen dat de kleedkamers netjes moesten blijven en er niet in de doelen na de wedstrijd werd gespeeld.

Het bestuur in die tijd bestond uit: Cora de Jong, Jan de Haas, Gerard Meijerink, Henk van de Linde, Hans Engelvaart, Albert Bleijenberg, George Broekhuizen en Piet Schmidt.

     

Hans Engelvaart (archivaris)