Na de overwinning van vorige week, die pas laat tot stand kwam, toog asv Dronten vandaag richting Renswoude voor de wedstrijd tegen de plaatselijke vv. 

Renswoude dat moeilijk tot scoren komt, haalde vorige week, clubman en oud-gediende Henk van Essen van stal. Een sterke spits die als aanspeelpunt moet dienen en altijd een neusje had voor de goal. Vorige week tegen Lunteren was hij dichtbij een treffer, vandaag hoopt hij asv Dronten pijn te doen.

asv Dronten kende in de aanloop naar vanmiddag wat personele problemen. Zo moest de vorige week uitblinkende Rihairo Meulens toch op de bank plaatsnemen ivm een kuitblessure en werd ook Yordi Schols uit voorzorg op de bank gehouden. 

asv Dronten begon met de volgende 11 namen:

Bindenga, Breemhaar, Maljaars, Diepstraten, Kroes, van der Vlag, de Boer, Timmer, Telgen, Brouwer en Leichtenberg.

Op de bank: Verburg, Tolhuijsen, Meulens, Schols, Breukelman, Stenekes en Woertink. 

Florijn Diepstraten ziet veel tegenstanders voor zich op weg naar het doel

Om half 3 werd er afgetrapt en beide ploegen begonnen onder een heerlijk voorjaarszonnetje wat voorzichtig aan de wedstrijd. Het was even aftasten, wie pakt wie en er werd voornamelijk gekeken naar elkaar. 
Toch waren het Leichtenberg en Timmer, die de woorden van Posthuma van vorige week het beste begrepen leken te hebben, want na 5 minuten was het Leichtenberg die doorkwam en voorzette en Timmer, die de bal net naast kopte. 
Naast dit wapenfeit, was de wedstrijd na een kwartier volledig in evenwicht. 

na een minuut of 25 leek asv Dronten toch wat meer de overhand te krijgen. Er werd meer druk gegeven naar voren en een corner leek de 1e goal van de middag op te leveren. Rèmon Kroes gaf voor op van der Vlag, die de bal doorkopte, maar Rik was helaas niet scherp en werkte de bal over. 

 

5 minuten later een goeie actie van Jodi de Boer, hij stelde Yanick Leichtenberg in staat een schot te lossen, maar Leichtenberg raakte de bal te zacht, waardoor de bal aan de verkeerde kant van de paal terecht kwam. 

asv Dronten de betere ploeg, maar tot echt grote kansen leidde dit nog niet. Tot de 35e minuut. Opnieuw een corner voor Dronten, waarbij van der Vlag attent was en de bal richting doel schoot, helaas voor hem belandde de bal op de kruising. 

de doelman van Renswoude ziet de bal terugkomen van de lat

Ondanks dat asv Dronten meer druk probeerde te zetten, was het Renswoude, dat de zaakjes gewoon goed op orde had. Met 5 verdedigers, 4 man daarvoor en slechts 1 spits, hield het de rijen uitstekend gesloten en was het voor asv Dronten moeilijk om zich er doorheen te voetballen. 

 

Toch bleef asv Dronten voor rust drukken. Een vrije trap op de rand van de 16 leek uitkomst te bieden, maar van der Vlag schoot in de muur. Toch was het dezelfde van der Vlag die asv Dronten op slag van rust op voorsprong zette:
een aanval door het midden belandde opnieuw bij van der Vlag, die de bal beheerst langs de doelman tikte!

Ruststand 0-1.

Kevin van der Vlag tikt de bal onder en langs de doelman in het doel
Niek Telgen in de rust vervangen wordt voorzichtig gebracht na zijn blessures

Na rust kwam Sean Stenekes in het veld voor Niek Telgen om toch wat meer verdedigende zekerheid in te bouwen. Ondanks dat, was het asv Dronten die tot de eerste kans kwam in de tweede helft: het was opnieuw Kevin van der Vlag die gevaarlijk was, een mooi laag schot kon door de keeper van Renswoude maar net tot corner worden verwerkt. 

 

Hierna was het Renswoude dat niet van plan was om klakkeloos opnieuw een nederlaag te incasseren. De verdedigende stellingen werden meer en meer los gelaten en dat leidde ook tot kansen. Alex Bindenga werd getest, maar blijkt ook na ‘de winterstop’ een betrouwbare sluitpost. Uit een counter leek Renswoude op gelijke hoogte te gaan komen, maar één op één met een aanvaller van Renswoude, kwam Bindenga als winnaar uit de strijd. 

Een slaak van opluchting vanaf de Dronter bank. 

 

De moegestreden Rèmon Kroes werd in de 75e minuut naar de kant gehaald voor de frisse Pim Breukelman. 

Rémon Kroes houdt zijn tegenstander in de gaten...

En 5 minuten later nog meer verse krachten voor de Drontenaren, waar het meer en meer billenknijpen was geworden. Woertink en Schols kwamen Leichtenberg en de Boer vervangen. Zo hoopte trainer Posthuma net als vorige week de tegenstander in het laatste kwartier op fitheid kapot te spelen.
Maar de dadendrang van vv Renswoude was nog niet voorbij. vv Renswoude kreeg van heel dichtbij opnieuw een levensgrote kans, maar opnieuw Alex Bindenga bleek de reddende engel voor asv Dronten. De kans dat het voor Dronten goed zou aflopen, leek steeds kleiner te worden. 


vv Renswoude bleef asv Dronten terugdringen, maar de verse krachten hielden stand, want Renswoude kwam niet verder meer dan een schot wat huizenhoog over de goal van de uitblinkende keeper Bindenga ging. 


Zo kreeg trainer ‘van Gaal’ deels gelijk, want asv Dronten bleek over de langste adem te beschikken in de eerste helft, maar van het kapot spelen van de tegenstander in de tweede helft was deze week absoluut geen sprake. 


Opgelucht en blij reden de Drontenaren terug naar huis. In de eerste plaats door de 3 punten, die mee gingen, en daarnaast was ook het nieuws, dat Batavia gelijk had gespeeld tegen FC Horst een welkome opsteker. 
Veensche Boys daarentegen ging verder waar het gebleven was, zij walsten met 7-0 over SVL ’67 heen en verstevigden daarmee hun koppositie.


Volgende week speelt asv Dronten thuis tegen Lunteren. Aanvang: 14:30 uur.


AvL

Bas Maljaars vol op de huid gezeten