Wekenlang was de hoop aanwezig op een heuse topper op zaterdag 23 november. Daarvoor was het nodig, dat asv Dronten bleef winnen en zo in het spoor bleef van koploper Batavia ’90. Dit lukte, al is het gat met de nummer 1 inmiddels wel opgelopen tot 4 punten. 
Zaterdag staat er dus voor, met name asv Dronten, een hoop op het spel! Er zal gewonnen moeten worden! Voor Batavia geldt, dat het frank en vrij kan spelen. Zij hebben het toetje inmiddels al binnen, door beslag te leggen op de 1e periode.
 
Batavia, lange tijd het lelijke eendje van voetballend Lelystad, is in volle bloei. We hadden contact met voorzitter Marco Knippenberg. Ook hij is verbaasd over de vlucht, die zijn club de laatste jaren heeft genomen. Natuurlijk was er een idee over de nieuw te volgen koers, maar dat de club zo hard zou gaan, dat had niemand durven dromen. ‘Dit jaar was het doel handhaving, maar het mag duidelijk zijn, dat we dat mogelijkerwijs verkeerd hebben ingeschat, in positieve zin. De ogen zijn nu gericht op ons, terwijl we de top 4 nog niet hebben gehad.’ Hiermee stipt de voorzitter natuurlijk wel een punt aan. Aanstaande zaterdag zullen beide ploegen waarschijnlijk iets beter weten waar ze ècht staan.
Dit laatste geldt namelijk ook voor asv Dronten.
De komende weken spelen we tegen de nummer 1, de nummer 3, nummer 4 en nummer 7. Pas daarna zal duidelijk zijn of strijden om het kampioenschap realistisch is.
 
Ook aanvoerder Wilko Braam is positief gestemd. Zijn ploeg wint veel, na een beroerde voorbereiding. Sindsdien zette trainer Schaap hem achterin, van waaruit hij het team beter kan sturen. Met resultaat! Braam: ‘er zit ongelooflijk veel talent in deze groep, we maken elke week stapjes en ik hoop dat we ook deze zaterdag weer een stap gaan zetten. De organisatie moet staan en van daaruit hoop ik, dat we met onze individuele kwaliteiten het verschil kunnen maken!’
 
Ook oud asv Dronten speler, en huidig aanvoerder van Batavia, Pim Herrewijn, heeft zo zijn ideeën over zaterdag. ‘De kans op een schaakwedstrijd is natuurlijk aanwezig. Zo’n wedstrijd, die op details beslist wordt. Maar ergens hoop ik, dat asv Dronten, net als wij, vanaf minuut 1 vol op de aanval zal spelen, ik hoop op vuurwerk!’
Toch denkt Pim Herrewijn, dat asv Dronten zal gokken op haar snelheid voorin en op de counter zal gaan spelen.
Met Barry Kamphorst en Aziz Doufikar komt er nog meer oud-asv Dronten mee met Batavia en heeft men in Michel van Oostrum een oud-prof, die ook van wanten weet.
 
Iedereen kijkt enorm uit naar de krachtmeting van aanstaande zaterdag.
 
Om 14:30 uur zal er worden afgetrapt op het burgemeester Dekker sportpark, we hopen veel publiek uit Lelystad en Dronten te mogen ontvangen!