Nadat we de aanvoerder van de tegenstander van aanstaande zaterdag hebben gesproken, willen we natuurlijk ook van onze eigen aanvoerder horen, hoe hij aankijkt tegen de wedstrijd van zaterdag en de ontmoeting met oud-ploeggenoot Pim Herrewijn.Ook gaan we in op de terugkeer van Wilko bij ‘zijn’ asv Dronten. 
 
Wilko, je bent er een tijd tussenuit geweest, hebt in de tussentijd gespeeld bij VVOG, maar bleef hier wel actief in de jeugd. Wat heeft gemaakt, dat je weer terug wilde keren als speler bij asv Dronten?
De keuze om weer terug te keren naar asv Dronten was in principe niet de eerste. Ik had een selectie gemaakt van 4 clubs, waar asv Dronten altijd bij zou horen. Het reizen ging mij echter steeds meer tegenstaan en op de zaterdagen was ik heel de dag op pad, omdat we tegen clubs speelden uit heel het land. Toen heb ik mijzelf de spiegel voorgehouden en wist ik dat als ik naar een andere club dan asv Dronten zou gaan, het probleem van de reistijden niet werd opgelost. Dus vandaar mijn keuze om in ieder geval voor een jaar terug te keren naar de club en te ervaren hoe dat gaat. 

 
In onze beleving was je altijd een middenvelder, en ook bij VVOG zagen we je toch vooral op het middenveld acteren. Hoe komt het dat we je nu achterin zien, heeft dat met de leeftijd te maken?
In principe ben ik altijd middenvelder geweest, maar heb ik ook een half jaar bij VVOG centraal achterin gespeeld. We hebben een hele matige voorbereiding gedraaid met veel tegendoelpunten en de trainer was op zoek naar een bepaalde balans in het team. Vanuit daar heeft hij de keuze gemaakt om mij achterin te posteren en ik merk dat ik daar de groep enorm kan helpen in het sturen van het team. Dit leidt tot steeds minder kansen van de tegenstander en we krijgen heel weinig goals tegen nu. Dat heeft dus niks met de leeftijd te maken ;). 

 
Geweldig om te zien, dat er meer en meer Drontense jongens in het eerste elftal acteren, speel jij hier een voorname rol in? We geloven nl. zeker dat jouw komst een voorbeeld is en kan zijn voor andere oud-asvDrontenaren om terug te keren. Spelen er nog meer rentrees op de achtergrond?
Ik vind het ook heel mooi dat er veel Drontenaren uit de eigen jeugdopleiding in ons eerste elftal speelt. Daar leiden we ze uiteindelijk ook voor op en dat wordt dus beloond. Geen idee of ik daar een voorname rol in speel. Mooi om te lezen dat jullie dat zo ervaren. Ik heb geen idee of er meerdere rentrees op de achtergrond spelen. Daar kun je beter bij de TC Senioren navraag over doen. Ik heb zelf in ieder geval nog geen contact gehad met spelers van buitenaf die afkomstig zijn uit de jeugdopleiding van onze club. 

 
Volgende week zaterdag Batavia ’90. Jij hebt meerdere topduels gespeeld. nr 2 tegen nr 1. Wat is er nodig om het toch enigszins onverslaanbaar geachte Batavia, toch omver te spelen?
Ik vind het lastig in te schatten hoe ‘goed’ Batavia is. Qua resultaat doen ze het natuurlijk hartstikke goed, waar ze nog geen punten hebben verspild. De groep hoeft doorgaans niet gemotiveerd te worden om op zaterdag een wedstrijd te spelen en dat zal voor deze wedstrijd zeker niet het geval zijn. We moeten spelen vanuit een goede organisatie en daarbij hoop ik dat onze individuele kwaliteiten volgende week het verschil gaan maken. Er zit zoveel talent in de groep en elke week zie ik dat we stapjes maken. Dit moeten we zaterdag ook tonen tegen de koploper. 

 
Aanvoerder bij Batavia is Pim Herrewijn, je oud ploeggenoot. Hij was in het verleden (opbouwend) kritisch over het sportklimaat en het beleid van asv Dronten. Is dat nu anders? (destijds, toen Pim dit deelde in het asv Dronten magazine, was asv Dronten terug gezakt van een Hoofdklasser naar de 2e klasser (dec 2011), nu spelen jullie daar weer)
Ik heb geen idee of er verschil zit tussen het beleid toen en nu. Het grootste verschil zit hem natuurlijk wel in het podium bieden voor jongens uit onze eigen jeugdopleiding. Deze krijgen nu snel de kans en hoeven niet (meer) te concurreren met jongens van buitenaf, maar met onze eigen spelers. Qua klasses zijn we er dus structureel nog niet op vooruit gegaan, omdat we in dezelfde klasse spelen als in 2011. Wel merk ik dat er een positieve sfeer in de club heerst en dat er weer veel goede initiatieven worden opgepakt.
 
Wat mogen wij als supporters van dit asv Dronten verwachten dit seizoen? En wat biedt de toekomst, jij als hoofd jeugdopleiding, zal hier zeker een kijk op en idee over hebben.
We willen zolang mogelijk blijven meedraaien met de bovenste plekken en dat doen we nu naar behoren. Dit moeten we zien vast te houden en zaterdag wordt daarvoor een mooie graadmeter. We kunnen als groep nog veel stappen maken, maar tot nu toe mogen we ook gewoon heel tevreden zijn met hoe het gaat. De resultaten zijn prima, we houden vaak de 0 en er heerst een positieve sfeer in de groep. Deze sfeer moeten we zien te behouden, ook als het wellicht even minder gaat. Dat is heel belangrijk bij een jonge groep, zoals wij die nu hebben. In onze jeugdopleiding voetbalt zat talent die de komende jaren vast hun kansen zullen krijgen bij het eerste elftal. Als ik nu kijk naar bijvoorbeeld de JO19-1, zitten daar veel talentvolle voetballers die zeker hun kansen gaan krijgen/pakken.
 
Op naar volgende week zaterdag. Je staat dan als aanvoerder waarschijnlijk, tegenover je oud ploeggenoot en aanvoerder van Batavia, Pim Herrewijn, we interviewden hem ook, heb je nog een boodschap voor hem?
Ik heb geen boodschap voor hem. Ik wil hem en Batavia via deze weg veel succes wensen en uiteindelijk hoop ik natuurlijk dat wij na afloop 3 punten kunnen bijschrijven.
 
Wilko, bedankt voor dit interview en als asv Dronten hopen we natuurlijk, dat jij je manschappen dit seizoen tot grote hoogtes laat stijgen op voetbalgebied! Alvast heel veel succes voor aanstaande zaterdag, we kijken er naar uit!