Wanneer je zo in het archief duikt valt steeds weer op dat welk jaar je ook pakt uit onze clubhistorie er altijd wel vele verhalen vertelt kunnen worden. Ook nu weer over het jaar 1995 waar het jaar goed begon met een druk bezochte nieuwjaarsreceptie waar behalve de burgemeester ook de wethouder en ambtenaren van de gemeente aanwezig waren om te horen dat asv Dronten de grens van 1000 leden gepasseerd was. F-pupil Lennard van Vanbijlevelt was de gelukkige  om als 1000ste lid in het zonnetje gezet te worden. De vereniging was in 5 jaar tijd met liefst 250 leden gegroeid!

Lennard omringt door Bert van Wageningen, vader Andy Vanbijlevelt en Hans Engelvaart

Ook werd bekend gemaakt dat het gerenoveerde hoofdveld is voorzien van een regeninstallatie en in mei weer kan worden gebruikt. Veld 7  ‘Overboord’ (het veld waar nu op gehonkbald wordt) zou worden opgeknapt omdat het bij regen steeds onder water stond zodat het voetbal meer op waterpolo leek. Maar er was meer goed nieuws, zo zou gestart worden met de bouw van  twee nieuwe kleedkamers, de huidige A en B kleedkamers en het info hok met kledingruimte.  De  ontwikkeling van nieuwbouwwijk de Munten met een sportpark was eveneens in dit jaar gestart. De bedoeling was dat het in 1997 gereed zou zijn zodat de zondag voetballers daar naar toe konden verhuizen. Een commissie (West genaamd) bereidt de splitsing voor, dit gebeurde in goed overleg met de gemeente, zodat de nieuwe vereniging met 3 velden kan beginnen.

Op sportief gebied draaide het m.b.t. het eerste elftal niet zo lekker. We speelden in de 4e klasse en het stak, dat Swift’64 onze buren met 240 leden een treetje hoger speelden. Om meer eigen jeugd door te laten stromen werd een jeugdplan gepresenteerd door het jeugdbestuur waarbij toen ook al opgemerkt werd dat spelers door een studie elders niet in het eerste konden spelen iets wat zich nu lijkt te herhalen met de jonge spelers van het huidige 1e.  Het werd een heel moeilijk jaar waar pas in de laatste wedstrijd tegen Rouveen het 4e klasserschap veilig werd gesteld. Een 0-0 gelijkspel, in een wedstijd die geen wedstijd was, bleek voldoende. Trainer Dik Schurink beschikte over de volgende selectie: Edwin Nieuwhof, Walter van de Linden, Berend Braaksma, Joany Ascherl, Juriel Oostra, Leon Dorgelo, Essam Ziyech, Arnold Kloostra, Marco Reichardt, Jan Willems, Arjan Valk, Jos Hardonk, Jouke van Dijk en Emiel Sytsma.

De C jeugd  (C1 werd kampioen van de hoofdklasse) werd dit jaar verrast door een gasttrainer in de persoon van PSVspeler Edward Linskens en ook Peter Bosz kwam langs om prijzen uit te reiken bij een A en B toernooi. Jeugdtrainers waren; Gerrit Hamer, Wout Sleurink, Jos Stokkelaar, Adrie Bredeveldt en Rein Peters. De dames werden getraind door Jos Berendsen die de opmerkelijke uitspraak in de krant deed door te stellen dat ”spelers net harpen zijn, je moet ze nl blijven bespelen”. De vrouwen kwamen uit in de zware 2e divisie en waren blij dat ze het volgend jaar een stapje lager konden spelen. Men had in de fa. Red Tax een goede sponsor naast Orfa Visser.

   

Hans Engelvaart (archivaris)