Waar vertrokken trainer Schaap vooral repte over een tekort aan spelers, lijkt interim trainer Sleurink juist mogelijkheden te zien in het arsenaal aan jeugdspelers en spelers, die lager voetballen en misschien toch interessant zijn voor het eerste elftal. Noem het geluk, noem het misschien (voetbal) wijsheid, feit is dat Wout Sleurink afgelopen zaterdag een uitstekende start maakte met zijn elftal.


asv Dronten nam het op tegen vv Nunspeet, dat in de 1e klasse in de middenmoot meedraait. Een mooie test om te kijken waar het elftal van Sleurink staat en wat de mogelijkheden zijn richting de tweede helft van dit seizoen.

Zeer verheugend was het, dat Yordi Schols weer in de basis kon starten. Hij werd node gemist de afgelopen periode en liet gelijk zien van waarde te zijn!


asv Dronten startte met de volgende 11 spelers:
Bindenga, vd Meijden, Breemhaar, Braam, Akot, Raven, Schols, Maljaars, Bos, de Boer en (jeugdspeler) vd Stoel.

Op de bank namen plaats: Jeugdspelers Garos, Breukelman en Boonstra, samen met Spaapen, Siebelink en van Maanen.


asv Dronten startte furieus en het was gelijk Yordi die een 100% kans kreeg, maar het niet kon afmaken. In de rebound kreeg Dylan van der Stoel nog de mogelijkheid, maar ook hij wist niet te scoren.
asv Dronten drukte door en kreeg loon naar werken. Een toegekende strafschop werd door Jodi keurig binnen geschoten: 0-1!
Niet veel later een corner van Willem Jelle Bos, die door Dylan keurig in de verre hoek werd gekopt: een ongekende weelde, 0-2!

De rust werd benut om de wisselspelers speeltijd te gunnen, alleen Chris van Maanen bleef nog even op de bank.
Na verkeerd wegwerken achterin kon vv Nunspeet profiteren en de aansluitingstreffer noteren. 1-2.

Hierna werd Chris van Maanen binnen de lijnen gebracht om zijn rentree te maken en vrijwel het eerste balcontact ging bijna tegen de touwen, maar helaas. 

Ook Kelson Raven deed weer van zich spreken, hij kwam door en plaatste de bal op het hoofd van Chris, die net over kopte. Diezelfde Kelson wist uiteindelijk de 1-3 binnen te werken na een prachtige steekpass van Bas Maljaars.

Een zeer nuttige oefenpot met ook een hoop perspectief voor asv Dronten, waarbij het geweldig was om te zien, hoeveel jeugdig talent Dronten bezit. Trainer Sleurink was ook positief en ziet met het terugkeren van Dirk van Driest en het arsenaal aan talentvolle jeugdspelers mogelijkheden om de top 3 van de 2e klasse te gaan halen.


Aanstaande donderdag wordt er gespeeld tegen Creil/Bant. om 20:15 uur spelen we een uitwedstrijd aan de Toernooilaan 9 in Creil.